Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Nitelikli Sürücü Personel Yetiştirme Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Projenin Amacı

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün nitelikli sürücü aday havuzu oluşturma hedefi doğrultusunda eğitim ve istihdam arasındaki ilişkiyi kurmak ve D sınıfı ehliyete sahip aday sürücülerin bilgi, bilinç, farkındalık ve becerilerinin yükseltilerek hizmet kalitesinin arttırılmasını sağlamaktır.

Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, İZELMAN A.Ş ve Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı işbirliğinde 11.04.2022 tarihinde yürütülmeye başlamıştır.

Proje Süresi

2 yıl

Meslek Fabrikası Rolü

İZELMAN A.Ş. tarafından başvurusu kabul edilen ve ön değerlendirmede başarılı olan adaylara Meslek Fabrikası bünyesinde bulunan eğitmenler tarafından farkındalık eğitimlerinin verilmesi.

Proje Durumu

Proje kapsamında toplam 563 kişi farkındalık eğitimi almış ve bu eğitimlerden başarılı olan 538 kişi pratik eğitimi almaya hak kazanmıştır. Tüm değerlendirmeleri geçen kişiler nitelikli sürücü havuzuna alınmış olup 47 kadın, 205 erkek olmak üzere toplam 252 kişi işbaşı yapmıştır. Proje devam etmektedir.