Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

İZMİR TARIMI DANIŞMA HATTI



İzmir Tarımı, "Başka Bir Tarım Mümkün" felsefesiyle hareket eder ve iki temel fark ile Türkiye’de bugüne kadar uygulanan tarım politikalarından ayrılır. Birinci fark, sulamaya hiç gerek duymadan yağmur suyunun yettiği veya tasarruflu sulamayla yetişebilen tarımsal ürünlerin yetiştirilmesine öncelik vermesi ve böylelikle kuraklıkla mücadele etmesidir. Genel tarım politikalarından ayrılan diğer bir farkı ise satış ve pazarlamanın en baştan planlayarak, çiftçinin üreteceği ürünlerin katma değerinin arttırılmasıyla kırsaldaki yoksullukla mücadele etmesidir.

İzmir Tarımı ekosistemi: Doğru tarım ürünlerinin tercih edilmesi, yerli tohum ve hayvan ırklarının korunması, geliştirilmesi, sürecin her aşamasında devam edecek arge faaliyetleri, ürünlerin ambalajlanması, markalaştırılması, satış, pazarlama ve ihracattan oluşmaktadır.

"Başka Bir Tarım Mümkün" felsefesinin yaygınlaştırılması için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olup Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olan üreticilere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında faaliyete geçen İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi (İZTAM) aracılığıyla üç konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ürün planlama, tasarım, satış ve ihracat alanlarında ihtiyaç duyduğunuz danışmanlık hizmeti için formu doldurup bize iletin, sizinle iletişime geçelim.

Ürün Planlama Formu: Ekime veya dikime hazır olan tarım arazisinde yetiştirilebilecek, İzmir Tarım’ı ekosistemine uygun doğru tarım ürünlerinin planlaması yapılmaktadır.


Ürün Tasarım Formu: Üretilen tarım ürünlerinin veya tarım ürünlerinden elde edilen mamullerin markalaştırılması, ambalaj ve etiket tasarımlarının planlaması yapılmaktadır.


Satış ve İhracat Formu: Üretilen tarım ürünlerinin veya tarım ürünlerinden elde edilen mamullerin satışında ve ihracatında ilgili kooperatiflerle üretici arasındaki bağlantının sağlanmasıdır.


Başvuruda bulunacak üreticilerin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olup, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olması ön koşul olarak aranmaktadır.