Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Projenin Amacı

Ne eğitimde ne istihdamda (NEET) grubunda yer alan genç kadınların sorun ve ihtiyaçlarını daha görünür hale getirmek, bu sorun ve ihtiyaçların karşılanması için mekanizmalar oluşturmak ve bu kadınların mesleki yetkinliklerinin artırılarak istihdam olanaklarının çeşitlendirilmesini sağlamaktır. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile yürütülmektedir.

Meslek Fabrikası Rolü

İzmir’de yaşayan ne eğitimde ne istihdamda bulunan 18-29 yaş arasındaki kadınların kurs kayıtlarını almak, önceden belirlenen 5 sektörde kadınlara eğitimler verip istihdam edilmelerini desteklemektir.

Proje Durumu

Meslek Fabrikası Yenişehir Kurs Merkezi’nde 22 kadın Protez Tırnak ve Tırnak Süsleme eğitimden başarı ile mezun olmuş ve aralarından 6 tanesi istihdam edilmiştir. 19 kadın Barista eğitimlerini başarı ile tamamlamışlar ve yine aralarından 6 tanesi istihdam edilmiştir. Veri Giriş Elemanı kursu  16.10.2023 tarihi itibariyle 56 kursiyer ile açılmıştır.  Otomotiv başlığında ise ilk kurs Gaziemir’de başlamıştır.