Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

EIT Urban Mobility Tarafından Desteklenen PowerManagement Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

    EIT Urban Mobility Tarafından Desteklenen PowerManagement Projesi:

                    
 
Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (European Institute of Innovation and Technology, EIT), Avrupa Birliği tarafından 2008 yılında Avrupa'nın inovasyon yeteneğini geliştirmek için oluşturulan bir Avrupa Birliği organı ve AB çerçeve programı olan Ufuk Avrupa’nın ayrılmaz bir parçasıdır. Enstitü, 2008 yılında kurulduğundan itibaren Avrupa da en büyük inovasyon topluluğu olmuş ve 1000 den fazla partneri bir araya getirerek Avrupa'nın en geniş inovasyon ağının kurulmasını sağlamıştır. Bu enstitünün topluluklarından biri olan EIT Urban Mobility (EIT Kentsel Hareketlilik); yaşanabilir kentsel alanlar yaratmayı amaçlayan bir Avrupa insiyatifi olarak tanımlanmaktadır. EIT Urban Mobility, şehirlerin mobilite ile ilgili karşılaştıkları sorunlara çözümler geliştirmek için çalışmaktadır.
Ulaşım Daire Başkanlığımızın çalışma alanı ile yakından ilgisi olması nedeniyle EIT Urban Mobility’in 2020 yılından itibaren proje çağrıları takip edilmekte ve oluşan konsorsiyumlara dahil olunmaya çalışılmaktadır. Belediyemiz, Nisan 2021 itibarıyla EIT Urban Mobility ile Mutabakat Zaptı’nı (Network Partner Memorandum of Understanding) imzalayarak bu topluluğun ağ ortağı (network partner) olmuş durumdadır. Bu kapsamda, EIT Urban Mobility programının 2022 - 2024 çağrıları kapsamında Belediyemizin içinde yer aldığı ‘'PowerManagement" isimli proje teklifi EIT Urban Mobility tarafından kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Projenin paydaşları; Çek Teknik Üniversitesi (Prag, Çek Cumhuriyeti), Colruyt Grup (Belçika), DATS 24 NV (Belçika), CTAG (İspanya), Tractebel Engineering (Belçika), PowerHUB (Çek Cumhuriyeti) firmaları ile Bia (İspanya) ve MeterSolutions (Macaristan) start-up firmaları, Brüksel Şehri, Ricancy Belediyesi (Prag, Çek Cumhuriyeti) ve İzmir Büyükşehir Belediyesinden oluşmaktadır. Proje çalışmalarına 1 Ocak 2022 yılında başlanmış olup, 31 Aralık 2023 tarihinde tamamlanacaktır.
 
Projenin amacı; kamu ve konut alanlarında elektrikli araç şarj istasyonlarını kontrol etmek için özel olarak tasarlanmış bir güç yönetim sistemini planlamak, devreye almak, izlemek ve değerlendirmek olarak belirlenmiştir. Powermanagement, akıllı ve verimli bir elektrikli araç şarj platformu olup, kullanıcıların halka açık, kamusal veya konut park alanlarında elektrikli araçlarını verimli bir şekilde şarj etmelerini yönetmelerinde yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
Aktivitenin Kapsamında; proje kapsamında geliştirilen platformun pilot uygulamaları Brüksel, Prag ve İzmir de test edilecektir. Proje; şehirlerde elektomobilite’nin genişlemesini desteklenmesi ve şebekenin gücünü artırmaya gerek kalmadan şarj noktalarının sayısını verimli bir şekilde artırmak için halka açık park yerlerini ve park operatörlerini desteklemeyi hedefleyerek yerel CO2 ve NOX emisyonlarının azaltılması üzerinde pozitif çevresel etkiye sahip olması beklenmektedir.
Projenin 2022 yılı bütçesi 31.375 euro, 2023 yılı bütçesi ise 72.500 euro’dur. Toplamda belediyemiz 103.875 euro hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Gelinen süreçte; proje kapsamında geliştirilen yazılımın 2023 yılı içerisinde İzmir kentinde pilot testi yapılabilmesi için şarj istasyonlarının kurulumu planlanmıştır.