Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Güncel Yapım Durumu

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Alan İle İlgili Genel Bilgi

İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesinde bulunan ve çalışmaları 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. Maddesi kapsamında Belediyemizce yürütülen 7 Ha büyüklüğündeki proje alanında, 809 adet bağımsız birim bulunmaktadır.
 
Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar

Kentsel dönüşüm alanındaki her bir yapının tespiti yapılarak hazırlanmış olan veri tabanı ve hak sahipliği dosyalarında süreç içerisinde veraset vb. nedenlerle gerekli olan güncellemeler yapılmıştır. Proje çalışmaları tamamlanarak hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerinin yapılması, sözleşmelerinin imzalanması ve tapu devirlerinin yapılması işlemleri görevli personellerimiz vasıtasıyla devam etmektedir. I. Etap yapım işi kapsamında, şantiye yakınında yer alan can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden 46 adet yapının uzlaşma ve kamulaştırmasına yönelik çalışmaları tamamlanmıştır.
 
Yapıma Yönelik Geçekleştirilen Çalışmalar

Kentsel dönüşüm alanında 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile inşaat yapım ihalesi yapılması hususunda Meclis Kararı alınmıştır. Uzlaşma sağlanan imar adasında yapım aşaması etaplar halinde başlatılmıştır. İnşaat etaplarına ait Sözleşme, Teknik ve İdari şartnameleri içeren ihale dokümanları hazırlanmıştır. Encümen tarafından 2886 sayılı Kanun kapsamında kat karşılığı esası ile yapılan ihaleler neticesinde I.  etap için yüklenici firmalara yer teslimi yapılmış, zemin etütleri, üstyapı uygulama projeleri ve ada içi altyapı uygulama projeleri hazırlanmıştır. I. etap kapsamında alanda tapusu bulunmayan mevcut 10 adet bağımsız birim tahliye edilmiş ve kamulaştırma bedelleri ödenmiştir. I. etap kapsamında alanda mevcut haksahiplerine ait 9 adet bağımsız birim tahliye edilerek yıkılmış olup hak sahiplerine yeni konutları teslim edilinceye kadar kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. I. etap kapsamında 706 bağımsız birimin inşaatında yapı denetim faaliyetleri İmar Kanunu’nun 26. Maddesi kapsamında Belediyemiz personeli tarafından yürütülmektedir. Kentsel dönüşüm alanının tamamında tüm altyapı uygulama projeleri hazırlanmaktadır. Ayrıca I. Yapım etabında, ihaleye konu alanın bitişiğinde bulunan 30 kaçak yapı ile 16 bağımsız bölümlü 1 bloğun tahliyesi ve yıkımı can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından zorunluluk arz etmekte olduğundan 30 yapı ile ilgili kamulaştırma görüşmeleri yapılarak yapılar güvenle tahliye edilmiş ve yıkılmıştır. Blokta yer alan hak sahipleri ile görüşmeler tamamlanmış olup uzlaşamayanlar ile hukuki süreç başlatılmış olup devam etmektedir. Uzlaşılan hak sahiplerinin tahliyeleri devam etmektedir.