Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Projenin Amacı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) nihai faydalanıcı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) uygulayıcı olduğu, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı III (IPA III) kapsamında finanse edilen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” ile gençlerin dijitalleşme ve inovasyon aracılığıyla teknolojik ve ekonomik değişimlerde aktif rol almalarını sağlamak üzere becerilerinin geliştirilmesi ve bilgi teknolojileri, robotik, kodlama, e­dönüşüm ve dijital pazarlama gibi geleceğin meslek kollarına hazırlanması sağlanacaktır.

Proje Süresi

1 Mart 2023 tarihinde başlamıştır ve projenin 28 Şubat 2027 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. En az 5 yıl sürecektir.

Meslek Fabrikası Rolü

Proje kapsamında kurulumu yapılacak Dijital Gençlik Merkezi’nin sürdürülebilirliğinin sağlanması, gençlerin geleceğin mesleklerine hazırlıklı olabilmesi için eğitimlerin verilmesi, fırsat eşitliği sağlanarak istihdam imkânlarının artırılması.

Proje Durumu

Proje kapsamında 45 Belediye’nin bulunduğu çalıştaya katılım sağlanmıştır. Proje, Dijital Gençlik Merkezi ihtiyaçlarının belirlenmesi aşamasındadır.