Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Avrupa Gençlik Başkenti

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya koyma fırsatlarının arttırılması, gençler için yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi için önemli bir adım. İzmir’de gençlerle birlikte yapılan tüm çalışmaları uluslararası alanda tanıtmak, İzmir’in tanınırlığına katkı sağlamak ve gençlik çalışmalarına daha fazla fon yaratmak amacıyla Avrupa Gençlik Başkenti başvurusunu gerçekleşti. 13 Avrupa kenti arasından finale kalan 5 Avrupa kentinden biri İzmir oldu.

İzmir’in tanınırlığına katkı sağlamak ve gençlik çalışmalarına daha fazla fon yaratmak amacıyla gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu sonucunda, İzmir finale kalan 5 dünya şehrinden biri olmuştur. Gençlik kimliğinin hak ettiği toplumsal saygınlığa ulaşması hedefiyle yola çıkılan projede gençlerle birlikte yapılan tüm çalışmaları uluslararası alanda tanıtmak hedeflenmektedir. 2026 Avrupa Gençlik Başkenti seçilmemiz durumunda, gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya konma fırsatlarının arttırılması, gençler için yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.