Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Altın İğne Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Projenin Amacı

İzmir’de yaşayıp dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek üzere hazır giyim sektöründe ara eleman olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. 
Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, İzmir 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği iş birliği ile gerçekleşmektedir. Eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin %40’ının istihdam edilmesi hedeflenmektedir.

Proje Süresi

 12 ay 

Meslek Fabrikası Rolü

Başvuruların toplanması, uygun nitelikteki kadınların belirlenip 4 kurs merkezinde oluşturulan atölyelerde eğitim almalarının sağlanması ve daha sonra hazır giyim sektöründe istihdam edilmelerinin desteklenmesi.

Proje Durumu

Bugüne kadar kurs merkezlerimizde 7 kurs süreci tamamlanmıştır. Bebek Giysileri Dikimi üzerine eğitimlerini tamamlayan/mezun 104 kursiyerimizin 47’si Ege Giyim Sanayicileri Derneği yönlendirmesi ile kurs merkezlerimizi ve kursiyerlerimizi yerinde ziyaret eden firmalar tarafından tekstil sektöründe istihdam edilmiştir. Eğitimler Halkapınar, Karabağlar, Çamdibi Kurs Merkezleri’nde ve Agora Sakin Mekan’da devam etmektedir.