Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Meclis Gündemi Sayfası

Sol Menü

Sayfa İçeriği

13.05.2019 MECLİS GÜNDEMİ
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı – Meclis Şube Müdürlüğü
 
 
 
 
Sayı   : 97509404-301.03-55                                                                                                            09/05/2019
Konu : Meclis Toplantı Gündemi
 
 
Sayın Meclis Üyesi,
 
               İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2019 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi 13/05/2019 tarihinde, saat:18.00’de, Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği, Toplantı Gündemi aşağıda sunulmuştur. 
 
              Bilginizi ve Toplantıya katılımınızı rica ederim. 
 
 
 
 
 
                                                                                                           Mustafa Tunç SOYER
                                                                                                   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı
 
  
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2019 YILI MAYIS AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİ
MECLİS GÜNDEMİ 
 
Gündem No   : 97509404-301.03-05                                                      Toplantı Tarihi   : 13/05/2019 
Toplantı Yeri : İBB Meclis Salonu                                                           Toplantı Saati     : 18.00
 
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI
II. GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞINDA MADDİ HATA YAPILIP YAPILMADIĞININ GÖRÜŞÜLMESİ
III. MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
IV. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILAN YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
1. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 20/06/2005 tarihli ve 2005/62 sayılı Genelgesinin 7. maddesinde ''Yurtdışı görevlendirmeler ve temaslar hakkında belediye meclisine ilk toplantıda bilgi verilecektir.'' denilmektedir. 3-4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gerçekleşen 2. Uluslararası Akdeniz Gastronomi Festivaline Büyükşehir Belediye Başkanlığını temsilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER katılmış olup, program çerçevesince yapılan ulaşım, konaklama, harcırah ve yasal giderler Özel Kalem Müdürlüğünün 03.3.3.1 Yurtdışı geçici görev yollukları kaleminden karşılanmıştır. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER. (Özel Kalem Md.E.105629)
V. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Çin Halk Cumhuriyeti Chengdu Belediyesinin daveti üzerine, 9-12 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “2019 Chengdu Küresel İnovasyon ve Girişimcilik Fuarına ve Chengdu Uluslararası Kardeş Kentler Belediye Başkanları Formuna” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını temsilen Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa ÖZUSLU ve Başkan Danışmanı olarak görev yapan Onur Kadir ERYÜCE'nin görevlendirilmesi, 9-13 Haziran 2019 tarihleri arasında görevli-izinli sayılması, uluslararası ulaşım masrafları (uçak biletleri), şehir içi ulaşım ve konaklama giderlerinin Chengdu Belediyesi tarafından karşılanması, günlük harcırah ve söz konusu seyahatle ilgili yapılacak vb. giderlerinin ise (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı vb.) Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin 03.3.3.1 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu tertibinden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Özel Kalem Müd.E.109017)
2. İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin 12/04/2019 tarihli ve 0679 sayılı görevlendirme yazısında belirtildiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçim sonrasında İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyetinde İzmir Büyükşehir Belediyemizi temsil etmek üzere Meclis Üyelerimizden; Asıl Üye olarak Mustafa ÖZUSLU'nun, Yedek Üye olarak Burhan Suat ÇAĞLAYAN'ın görevlendirilmesi hususunun görüşülmesi. (İşletme İşt. ve Yer. Hiz. Dai. Bşk. E.103019)
3. “İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği”nin 5. maddesi gereği; Belediye Meclis Üyeleri arasından 2 Üyenin Kırmızı Bayrak Komisyonunda görevlendirilmesi hususunun görüşülmesi. (Sosyal Projeler Dai. Bşk. E.103012) 
4. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddesi gereğince düzenlenen ve söz konusu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Cetvellerinden (II) ve (III) sayılı Dolu - Boş Kadro Değişikliklerine ilişkin Cetvellerde belirtilen kadroların iptal ve ihdası için önerge ekindeki evrakların incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İnsan Kay. ve Eğt.Dai.Bşk.E.107979)
5. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe göre hazırlanan Belediyemize bağlı ESHOT Genel Müdürlüğünün memur dolu kadro derece değişikliğinin iptal-ihdası için önerge ekinde yer alan cetvellerin incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (ESHOT-İnsan Kaynakları ve Eğit.Dai.Bşk.E.4214-67388)
6. Belediyemizin, uluslararası ilişkilerini güçlendirmek, dünya kentleriyle sosyal, kültürel, ekonomik vb. alanlarda işbirliğini geliştirerek karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatına (UCLG)" üye olması ve üyelik aidatının Belediyemiz ilgili bütçesinden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Basın Yay.Halk.İliş.ve Muh. Dai. Bşk. E.107973)
7. “İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği” doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonunun 25 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında yapılan denetleme ve değerlendirme sonucunda Tire Devlet Hastanesi Hizmet Binasına 2 (iki) Yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesi hususunun görüşülmesi. (Sosyal Projeler Dai. Bşk. E.105861)
8. Belediye Meclisimizin 08/05/2017 tarihli ve 05.435 sayılı Kararı ile "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi" Avrupa Birliği hibe programı kapsamında başvuru yapılan (Referans Numarası:CCGS/09) "Dirençli Kentler için Bir Çerçeve: Yeşil Odaklı Uyarlama Projesi" (Green Re-Vision: A Framework for Resilient Cities) destek almaya hak kazanmış olup, 18 aylık süreyi kapsayan TR2013/0327.05.01-02/099 sözleşme numaralı proje 15/09/2017 tarihinde başlamış ve 14/03/2019 tarihinde tamamlanmış ve projenin raporlama sürecinde yerel seçimler yapılmış olup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında görev değişikliği olduğundan, söz konusu Proje ile ilgili Kuruluşumuzu temsil ve ilzama, sözleşme yapmaya ve gerekli tüm belgeleri imzalamaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tunç SOYER'in yetkili kılınması hususunun görüşülmesi. (Çevre Koruma ve Kont.Dai.Bşk.107977)
9. Belediyemizin 14/08/2017 tarihli ve 977 sayılı Meclis Kararı ile onaylanmış olan; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Kemalpaşa Ziraat Odası arasında imzalanan ve önerge ekinde yer alan "İyi Tarım Uygulamaları İşbirliği Protokolü" süresinin 30/03/2020 tarihine kadar uzatılması hususunun görüşülmesi. (Tarımsal Hiz.Dai.Bşk.E.100298)
10. Buca ilçesi, Güven Mahallesinde proje çalışmaları devam etmekte olan "Gürçeşme Çocuk Doğa Keşif Parkı ve Kuşaklar Arası Etkileşim Merkezi Uygulama Projeleri İşi” kapsamında "Çocuk ve Açık Alan Tasarımı ve Uygulama Projeleri"nin incelenmesi, değerlendirilmesi ve onaylanması konularında danışmanlık hizmeti alınacak olup; bu kapsamda Belediyemiz ile T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Mimarlık Fakültesi Birimi arasında yapılacak olan ve önerge ekinde yer alan Protokol'ün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Etüd Projeler Dai.Bşk.E.107982)
11. “Menemen İlçesi, 98 ve 136 Sokaklar Karayolu Üst Geçidi Yapılması İşi” kapsamında 136 Sokaktaki İZBAN Banliyö Hattı kataner tellerinin üstünden geçen elektrik OG havai hatlarının yer altına alınması için Km:28+400'de yatay delgi yapılması gerekmekte olup; gerekli imalatların yapılabilmesi adına Belediyemiz ve TCDD 3. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Sözleşmenin görüşülmesi. (Ban. ve Ray.Sis.Yat.Dai.Bşk.E.103010)
12. "Carfi Konağı Restorasyonu Yapım İşi"nin yenileme alanında kalması sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Yenileme Alanlarında Yapılacak İhalelere İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğine istinaden ihaleye çıkılabilmesi için "Carfi Konağı Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri"nin 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun 3. maddesine ve aynı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 17. maddesine istinaden onaylanması hususunun görüşülmesi. (Etüd ve Proj.Dai. Bşk.E.105862)
13. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabının görüşülmesi. (Mali Hiz.Dai.Bşk.E.107947)
14. ESHOT Genel Müdürlüğünün 2018 Mali Yılı İdare Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi. (ESHOT-Strateji Gel.Dai.Bşk.E.4212/67406)
15. 2019 Yılı Ramazan Bayramı süresince, hemşerilerimizin bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak ve önerge ekinde yer alan listede belirtilen kabristan ziyaretlerini gerçekleştirmek amacıyla, bayram öncesi Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halinde, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında (Bilet 35, Personel Ulaşım Kartları, Oto Tahsis ve Servis dışı kalma bedeli hariç) ücretsiz tarife uygulanması; muaf tutulması ile ilgili karar alınmaması halinde ise yalnız Ramazan Bayramı süresince İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında ve önerge ekinde yer alan listede belirtilen hatlardaki kabristan ziyaretleri için geçerli yeni tarife belirlenmesi hususlarının görüşülmesi. (ESHOT-Strateji Gel.Dai.Bşk. E.4370/ E.69631)
16. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama ve etkinliklerine hemşehrilerimizin katılımını kolaylaştırmak amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında yalnız 19 Mayıs günü geçerli olacak şekilde tarife belirlenmesi hususunun görüşülmesi. (ESHOT-Strateji Gel.Dai.Bşk. E.4371/ E.69612)
17. Belediyemiz Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 08:00'de "19 Mayıs Yol Koşusu" düzenlenecek olup; söz konusu 10 km'lik yol koşusunda dereceye girecek başarılı sporculara verilmek üzere önerge ekinde yer alan listedeki ödüllerin Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bütçesinin (864.03.4.2.05) kodlu Ödül İkramiye ve Benzeri Ödemeler tertibinden ödenmesi hususunun görüşülmesi. (Gençlik ve Spor Dai.Bşk.E.103008)
18. Güzelbahçe Belediye Meclisinin; Güzelbahçe Belediyesinin 18/10/2018 tarihli ve 48 sayılı Meclis Kararı ile 2019 Mali Yılı Bütçe Tarife Cetvellerinde yer almayan Kilitli Parke Taşı Bozulması/Tamiratının yapılması ücretinin m2'sinin 45,00-TL olarak belirlenmesi ve 2019 Mali Yılı Bütçe Tarife Cetvellerine eklenmesine yönelik, 18/04/2019 tarihli ve 24 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. Dai. Bşk.E.105860)
19. Kurumumuz internetinin sağlanması amacıyla Metro Ethernet Hizmeti Alımı ihalesinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri olarak 30/09/2019 tarihinden itibaren 15 aylık süre ile yapılması; İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Ağları Şube Müdürlüğü sorumluluğundaki Veri Merkezi ve Sistem Odalarında bulunan Ortam Denetleme Sistemlerinin, Hassas Klima ve Hizmet Birimleri Sistem Odaları Klimalarının, Kesintisiz Güç Kaynaklarının, Yangın Algılama ve Söndürme Sistemlerinin Bakım Onarım Hizmet Alımları, Oğuzlar Ek Hizmet Binası ve Bilgi Teknolojileri Merkezi Binasında kullanılan Jeneratörlerin Bakım Onarım Hizmet Alımı, Ana Hizmet Binasında bulunan BUSBAR Sistemlerinin Bakım Onarım Hizmet Alımı, Kurumumuzun data iletişiminin sağlanması amacıyla GSM, Ses, 4,5G Data, SMS ve MMS Hizmeti Alımı, Sayısal Trunk Telsiz Sistemine enerji nakil hatlarının A/G-O/G Enerji Sistemleri Bakım Onarım Hizmeti Alımı, Kurumumuz ses ve veri iletişimi amacıyla kullanılan Santral ve Çağrı Merkezleri, Alo 188 Cenaze Hattı Çağrı Merkezi Bakım Onarım Hizmeti Alımları, İzmirNet Altyapısında bulunan fiber optik kablolar için Kurulum ve Bakım Onarım Hizmeti Alımı, Elektronik Haberleşme Altyapısı Kurulum ve Bakım Onarım Hizmeti Alımı, WizmirNet (Ücretsiz İnternet) hizmeti verilen noktalarda bulunan Belirteçler İçin Bakım Onarım Hizmet Alımı ihalelerinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklemeleri olarak 01/01/2020 tarihinden itibaren 36 aylık süre ile yapılması; Kurumumuz ve bağlı birimleri arasında iletişimin sağlanması amacıyla Sabit Telefon Görüşmeleri İçin Ses Hizmeti Alımı, Kurumumuz ve bağlı birimler arasında data ve veri akışını sağlamak amacıyla MPLS VPN Bağlantı Hizmeti Alımı, şehrin belirli noktalarında hemşehrilerimizin internet ihtiyacının karşılanması amacıyla Wİzmirnet Kablosuz ve Ücretsiz İnternet Hizmeti Alımı ihalelerinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklemeleri olarak 30/09/2019 tarihinden itibaren 36 aylık süre ile yapılması; APCO 25 Sayısal Trunk Telsiz Sisteminin sağlıklı ve kesintisiz hizmet vermesi amacıyla Sayısal Trunk Telsiz Sistemi Bakım Onarım Hizmeti Alımı ihalesinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklemeleri olarak 10/08/2019 tarihinden itibaren 36 aylık süre ile yapılması hususlarının görüşülmesi. (Bilgi İşlem Dai.Bşk. E.105863)
20. Kentlimizin can/mal güvenliği açısından süreklilik arz eden, kamuya açık alanda tesisli bulunan Belediyemiz sorumluluğundaki Elektrik Aydınlatma Sistemlerinin Periyodik Kontrol Bakım ve Onarım Hizmetlerinin 2019, 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak şekilde gelecek yıllara yaygın olarak hizmet alımı yöntemi ile sağlanması hususunun görüşülmesi. (Fen İşleri Dai.Bşk. E.103009)
21. Belediyemiz sorumluluğundaki tesislere ait elektrik tesisatlarının reaktif/aktif tüketim yüzdelerinin ilgili yönetmeliklerle belirlenen sınırlar içerisinde işletilerek reaktif kullanım bedeli oluşmaması amaçlı çalışan, veri ağı ve uzaktan izleme sistemleri ile raporlama ve sistemlerin bakım onarımlarının gerçekleştirilmesi işlerini içeren, mesleki uzmanlık gereksinimleri olan ve niteliği bakımından süreklilik arz eden Kompanzasyon Sistemlerinin Bakım Onarım ve Uzaktan Takibi Hizmetlerinin 2019, 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak şekilde gelecek yıllara yaygın olarak hizmet alımı yöntemi ile sağlanması hususunun görüşülmesi. (Fen İşleri Dai.Bşk. E.103007)
22. Belediye Meclisimizin 17/02/2017 tarihli, 05.189 sayılı Kararı ile kabul edilen, "Ulaşım Koordinasyon Merkezi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"in 7. maddesinde, 13/03/2019 tarihli, 2019/104 no’lu UKOME Genel Kurul Kararı ile değişiklik yapılmış olup; anılan değişiklik kapsamında yeniden düzenlenen Yönetmeliğin görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk. E.97565)
23. Belediye Meclisimizin 15/04/2019 tarihli ve 05.288 sayılı Kararı ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığımıza bağlı Bakım Onarım Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzün; Yol Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ile Tesisler Bakım Onarım Şube Müdürlüğü adları altında 2 (iki) ayrı müdürlüğe bölünmesi onaylanmış olup, Daire Başkanlığımızın Belediyemiz Teşkilat Şemasına göre düzenlenmiş olan Çalışma Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin görüşülmesi. (Fen İşleri. Dai.Bşk.107975)
24. Bornova ilçesi, Altındağ Mahallesi, 3465 no’lu parselde kayıtlı taşınmazın kamulaştırma dışı kalan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında konut alanına isabet eden 65,36 m2'lik kısmı için toplam 150.328,00-TL kamulaştırma bedelinin taşınmaz malikine ödenerek Belediyemiz adına tescil edilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yönetimi Dai.Bşk.107981) 
25. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "20 m genişliğindeki imar yolunda" kalması nedeniyle taşınmaz maliki tarafından, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun ilgili hükümlerine istinaden Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan, Bornova ilçesi, Çamdibi Mahallesi, 5844 parselin kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.103017)
26. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz maliki tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, Güzelyalı Mahallesi, 869 ada, 42 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.103018)
27. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz maliki tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, Köprü Mahallesi, 3176 ada, 13 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.103016)
28. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz maliki tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, Güzelyalı Mahallesi, 869 ada, 56 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.103015)
29. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, Güzelyalı Mahallesi, 891 ada, 30 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.103014)
30. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, Göztepe Mahallesi, 845 ada, 43 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103013)
31. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, Salhane Mahallesi, 661 ada, 48 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103003)
32. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, 1. Karantina Mahallesi, 726 ada, 15 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107950)
33. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, 1. Karantina Mahallesi, 726 ada, 12 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107955)
34. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Mithatpaşa Caddesinde kalması nedeniyle taşınmaz malikleri tarafından Belediyemize uzlaşma başvurusunda bulunulan; Konak ilçesi, 1. Karantina Mahallesi, 726 ada, 21 parselin kısmen kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107953)
35. Belediye Meclisimizin 09/07/2018 tarihli ve 05.792 sayılı Kararı ile kabul edilen; Konak ilçesi, "Pasaport-Gümrük Tarihi Sit Alanı"na yönelik hazırlanan, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 26/02/2019 tarihli, 8723 sayılı Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen İzmirdeniz Projesi (3. Bölge) Pasaport-Gümrük Tarihi Sit Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Değişikliği, Plan Notları ve Plan Raporu önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.102997) 
36. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 22/04/2019 tarihli, E.346830 sayılı yazısı ile talep edilen, Bakanlığın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 2019 Mali Yılı Yatırım Programı kapsamında yer alan “İzmir Ödemiş Lübbey Koruma Amaçlı İmar Planı Yapımı İşi”nin başlatılması amacıyla önerilen, İzmir 1 Numaralı Koruma Bölge Kurulunun 21/03/2019 tarihli ve 8922 sayılı Kararı ile uygun bulunan "Kentsel Sit Alanı Sınırı" ve "Kentsel Sit Etkileşim Geçiş Alanı Sınırı"nı kapsayan planlama alanı sınırı içerisinde, "İzmir Ödemiş Lübbey 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı" çalışmalarının yapımı konusunda Bakanlığın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi konusunun; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 17. maddesi uyarınca yayımlanan "Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulanması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik" in "Yetki ve Yöntem" başlıklı 5. maddesinde "…Kanunun 10’ uncu ve 12’nci maddeleri ile 16/04/2003 tarihli ve 4848 sayılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9’uncu maddesi gereğince ilgili idarelerden yetki alarak Bakanlıkça koruma amaçlı imar planı yaptırılabilir." hükmü uyarınca incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107957)  
37. Urla Belediye Meclisinin 08/02/2019 tarihli ve 89 sayılı Kararı ile uygun görülen; Denizli Mahallesi, 980 parselin bir kısmının "1. Derece Arkeolojik Sit Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin alınan İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 06/11/2015 tarihli ve 3802 sayılı Kararı doğrultusunda hazırlanan, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerileri. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107965)   
38. Karabağlar Belediye Meclisinin 04/01/2019 tarihli ve 09/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; L18A-13A-2D paftada, 30953 numaralı adanın güneyinde yer alan "Park Alanı”nda 1 adet 6 m x 3 m =18 m² ebatlarında, trafo yeri ayrılmasına yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.97568)
39. Karabağlar Belediye Meclisinin 01/03/2019 tarihli ve 18/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen;  Karabağlar ilçesi, 1/1000 ölçekli Vatan – Ali Fuat Cebesoy Mahallesi Revizyon İmar Planında kalan 31112 no’lu imar adasının 9135/6 Sokak cephesindeki mülkiyet durumu dikkate alındığında meydana gelen uygulama sorunlarının giderilmesi amacıyla, 31112 no’lu adanın 9135/6 Sokak kısmındaki cephe hattının düzenlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107944)
40. Karabağlar Belediye Meclisinin 01/03/2019 tarihli ve 17/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen;    Karabağlar ilçesi, 1/1000 ölçekli 2. Etap Vatan – Bozyaka Mahallesi ve Civarı Revizyon İmar Planında kalan, 30928 ada 6, 7 ve 8 parsellerin cephe hattının düzenlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107969)   
41. Belediye Meclisimizin 09/07/2018 tarihli ve 05.796 sayılı Kararı ile kabul edilen; Konak ilçesi, "Pasaport-Gümrük Tarihi Sit Alanı"na yönelik hazırlanan ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 26/02/2019 tarihli, 8723 sayılı Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen İzmirdeniz Projesi (3. Bölge) Pasaport-Gümrük Tarihi Sit Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Değişikliği, Plan Notları ve Plan Raporu önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.102998)
42. Konak Belediye Meclisinin 07/03/2019 tarihli ve 49/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; Mersinli Mahallesi, 2814 Sokak üzerinde, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Yaya Yolu olarak belirlenmiş alanda 3.00 m x 5.00 m ebadında toplam 15.00 m2'lik bir adet yer altı trafo yeri belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.102999)
43. Konak Belediye Meclisinin 07/03/2019 tarihli ve 50/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; Lale Mahallesi, 3582 Sokak üzerinde, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, Otopark olarak belirlenmiş alanda 3.00 m x 5.00 m ebadında toplam 15.00 m2'lik bir adet yer altı trafo yeri belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103002)
44. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 04/03/2019 tarihli ve 05/33 sayılı Kararı ile uygun görülen;  Ulucak Mahallesinde, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Enerji İletim Hattının imar planlarına işlenmesi ve bölgedeki kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103004)
45. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 04/03/2019 tarihli ve 05/32 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ulucak Mahallesi, 810 parselin bir kısmı ve 3993 parselin Ticaret-Konut Alanı (TİCK) olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103000)
46. Tire ilçesi, Yeni Mahallesi, 1780 ada, 1 parselin, E:1.00 Yençok:Serbest yapılaşma koşulunda, yapı yaklaşma mesafeleri 5 m şeklinde düzenlenmiş Belediye Hizmet Alanı (Olimpik Yüzme Havuzu) olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107962)
47. Tire Belediye Meclisinin; halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak zemin katlarda günübirlik ticaret yapılabilmesine yönelik, 04/03/2019 tarihli ve 53 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103006)
48. Tire Belediye Meclisinin; halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak zemin katlarda günübirlik ticaret yapılabilmesine yönelik, 03/12/2018 tarihli ve 274 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103001)
49. Tire ilçesi, İpekçiler Mahallesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında 31L3C paftasında park alanı olarak belirlenen alan içerisinde 4.00 m x 4.00 m ebatında yaklaşık 16 m2'lik Doğalgaz Bölge Regülatörü yeri ayrılması talebine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107959)
50. İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. aşama Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi kapsamında metro güzergâhı üzerindeki istasyonların enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere Balçova ilçesi, 22K 4b paftada, 8.00 m x 15.00 m ebatlarında Trafo Alanı belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107971)  
51. Dikili Belediye Meclisinin 06/03/2019 tarihli ve 29 sayılı Kararı ile uygun görülen; Salihler Mahallesi 50L-1C pafta 137 ada, 5 parsel civarındaki yeşil alanda 4.00 m x 5.00 m ebatlarında 20 m²’lik trafo yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.107967)   
52. Konak Belediye Meclisinin 04/03/2019 tarihli ve 39/2019 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kestelli Mahallesi, 189 ada 6 parsele tescil gösterimi işlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği ve 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği önerilerinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103011)
53. Belediye Meclisimizin 10/12/2018 tarihli ve 05.1384 sayılı Kararı ile kabul edilen; Konak ilçesi, Kemeraltı Kentsel+3.Derece Arkeolojik Sit Alanını kapsayan, Kemeraltı Yenileme Alanı ve çevresinin koruma ve gelişme bütünlüğü içerisinde düzenlenmesi ve İzmirlilerin tarihle ilişkisinin güçlendirilmesi amacıyla Belediyemizce yürütülen "İzmir Tarih Projesi" kapsamında geliştirilen, "Kestelli Alt Bölgesi ve Yakın Çevresi Canlandırma ve Geliştirme Projesi'' doğrultusunda hazırlanan ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 10/04/2019 tarihli, 9002 sayılı Kararı ile tadilen uygun bulunarak yeniden düzenlenen 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği, 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği ve Plan Notları Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.103005)
VI. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Belediyemiz ve bağlı kuruluşlarımız ESHOT Genel Müdürlüğü ile İZSU Genel Müdürlüğünde işçi statüsü dışında görev yapmakta bulunan kamu görevlilerine (memur ve sözleşmeli personel), 01/04/2019-31/12/2019 tarihleri arasında Sosyal Denge Tazminatının ödenmesine yönelik kararın oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk Komisyonları Raporu. (İnsan.Kay.ve Eğit.Dai.Bşk.E.92550)
2. Belediyemiz yatırımları olan "İzmir ili, Karşıyaka ilçesi, Yalı Mahallesinde Üst Geçit ve Devamındaki Parkın Yapılması İşi”nde deplase bedeli KDV dâhil 37.532,00-TL; "Metropol Alan İçerisinde Bulunan Ulaşım Yollarında Bakım Onarım Tadilat Yaptırılması İşi”nde deplase bedeli KDV hariç 13.200,00-TL olduğu bildirilmiş olup; söz konusu işlere yönelik hazırlanan Protokollerin onaylanmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Fen İşleri Dai.Bşk.E.85130)
3. Belediye Meclisimizin 12/09/2012 tarihli ve 843 sayılı Kararıyla onaylanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planına; Urla ilçesi, Yağcılar Mahallesi, Ömer Ali Boğazı Mevkiinde yer alan ve tapunun 363, 627 ve 628 parsellerinde kayıtlı taşınmazları kapsayan alana ilişkin kısmının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle İzmir 4. İdare Mahkemesinin 2015/24 Esasına kayden açılan davada verilen, 07/10/2016 tarihli ve 2016/1238 sayılı İptal Kararı ile söz konusu Kararın temyiz talebine ilişkin Danıştay 6. Daire Başkanlığının 08/01/2019 tarihli ve 2017/1815 Esas, 2019/85 sayılı Kararı kapsamında, dava konusu taşınmazları kapsayan alanın çevre kullanımlar ile bütünleşecek şekilde “Tarım Alanı” olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85007)
4. Belediye Meclisimizin 12/10/2018 tarihli ve 05.1179 sayılı Kararı ile uygun görülen ve 14/12/2018-14/01/2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan; Karabağlar 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına, Karabağlar Belediye Başkanlığı tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.35735)
5. Belediye Meclisimizin 18/01/2019 tarihli, 05.68 sayılı Kararı ile uygun görülerek onanan ve 25/02/2019-26/03/2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan; Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi,     24 O - 25 O imar paftalarında yer alan yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında Üniversite Alanında kalan 14197 ada, 1 parsel ve 9 ada, 28 parselin Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği kapsamında  "Yüksek Öğretim Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine, Ali Tamer BOZOKLAR tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85015)
6. Torbalı ilçesi, Özbey Mahallesi, 1142 parselin bir kısmının “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” olarak belirlenmesine ilişkin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Esnaf ve Meslek Odaları – Ulaşım Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.314486)  
7. 1/1000 ölçekli 2. Etap Vatan-Bozyaka Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planının, Karabağlar ilçesi, Bozyaka Mahallesi, 30935 ada, 7 parsele ilişkin kısmının iptali talebi doğrultusunda açılan davanın ve İzmir 6. İdare Mahkemesinin kararının İzmir Bölge İdare Mahkemesince reddine karar verilmiş olup, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/01/2018 tarihli ve 05.1412 sayılı Kararı doğrultusunda hazırlanarak onanan;  1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinin, “anılan mahkeme kararına uyularak 30935 ada, 7 parselin Meskun Konut Alanı kullanımının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği öncesinde belirlenmiş olan Park ve Yeşil Alan kullanımına dönüştürülmesine, ayrıca Bölgede devam eden dava süreçlerinin sonuçlanmasından sonra, plan kararları bölge bütününde değerlendirilerek, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında birlikte uygulama yapılacak alan sınırı belirlenecektir.” şeklinde plan notu getirilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85050)
8. Belediye Meclisimizin 12/10/2018 tarihli ve 05.1179 sayılı Kararı ile uygun görülen ve 14/12/2018-14/01/2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan; Karabağlar 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 25/01/2019 tarihli ve E.3673 sayılı yazısı ekinde iletilen Karabağlar ilçesi 1-A No’lu Riskli Alan sınırında tespit edilen maddi hata kapsamında, plan onama sınırının bazı bölümlerinin yeniden düzenlenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.35741)
9. Belediye Meclisimizin 15/11/2017 tarihli ve 05.1283 sayılı Kararı ile kabul edilen; Konak 2. Etap (Üçkuyular-Karataş Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında, "Özel Eğitim Alanı" kullanımına ayrılan, Konak ilçesi, Köprü Mahallesi, 6495 ada, 41 parselin "Özel Sosyal Tesis Alanı", 801 ada, 12 parselin "Mevcut Konut Alanı", 6493 ada, 21 parselin bir kısmının Cep Otoparkı belirlenmesi ile 6493 ada, 11, 12, 13 parsellerin Cep Otoparkı kullanımına ayrılan bölümünün "Rekreasyon Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda değerlendirilmek üzere ilgili Koruma Kuruluna iletilmek üzere değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.35720)  
10. Belediye Meclisimizin 14/07/2017 tarihli ve 05.795 sayılı Kararı ile kabul edilen; Seferihisar ilçesi, Tepecik Mahallesi, Doğu Akarca Bölgesi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Revizyonunda "Sosyal Tesis Alanı" kullanımında kalan 680 ada, 1 ve 2 parsellerin "Özel Sosyal Tesis Alanı" kullanıma alınmasına ilişkin sunulan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85049) 
11. Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi, 243 ada 2, 3, 4 ve 5 parsel sayılı taşınmazlara yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.15283)  
12. Bergama ilçesi, Karahıdırlı Mahallesi, Köyüstü Mevkii, J18d-24a pafta, 608, 609 ve 627 no’lu parsellerin, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının talebi üzerine hazırlanan “Mezarlık Alanı” amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı önerisinin; 609 parselde Osmanlı Mezarlığı ve Korunma Alan Sınırı bulunması nedeniyle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılması için İzmir II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.281105)
13. Torbalı Belediye Meclisinin 05/12/2018 tarihli, 13/152 sayılı Kararı ile uygun görülüp Belediye Meclisimizin 11/04/2016 tarihli ve 05.378 sayılı Kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan; Saipler Mahallesi, 110 ada, 67 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın bir kısmının “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Esnaf ve Meslek Odaları – Ulaşım Komisyonları Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85062)
14. Bornova Belediye Meclisinin 04/02/2019 tarihli, 51 sayılı Kararı ile uygun görülen; Doğanlar Mahallesi, 25OIC paftada yer alan mevcut uygulama imar planında E:1.00 yapılaşma koşullu, ''İlkokul'' kullanım kararında kalan, 18940 ada, 1 parselin de bulunduğu bölgeden geçen Şeytan Deresi ıslah hattının mevcut dere güzergahına göre yeniden belirlenerek imar planına işlenmesi ve söz konusu dere hattının çevresindeki yol, otopark, ilkokul alanı ve yeşil alanların yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor - Ulaşım - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85042)
15. Karşıyaka Belediye Meclisinin 01/02/2019 tarihli ve 16 sayılı Kararı ile uygun görülen; Nergiz Mahallesi, 25L-IIIa pafta, 250 ada, 132 parselde Belediye Hizmet Alanı olarak ayrılan taşınmazın Park kullanımına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85004)
16. Torbalı Belediye Meclisinin 06/03/2019 tarihli ve 32 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ayrancılar Mahallesi, 528 ada, 1 ve 2 parsellerin, mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında belirlenen "Ayrık Nizam 3 Kat - Taks:0.30 Kaks:0.90" yapılaşma koşullu "Konut Alanı" kullanım kararının, "Emsal=0.90" yapılaşma koşullu "Dini Tesis Alanı" olarak değiştirilmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin; yeniden değerlendirilmek üzere Belediyesine iadesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85026)
17. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/11/2018 tarihli ve 130 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çolakibrahim Mahallesi, 171 ada, 19 parsel ve civarına ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85033)
18. Seferihisar Belediye Meclisinin 04/02/2019 tarihli ve 14 sayılı Kararı ile uygun görülen; Camikebir Mahallesi, 1197 ada 1, 2, 3, 4 ve 5 parsellerin bulunduğu adaya ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85051) 
19. Menderes Belediye Meclisinin 08/02/2019 tarihli ve 44 sayılı Kararı ile uygun görülen; Oğlananası Mahallesinde, 10.00 m x 20.00 m ebatlarında 1 adet, 4.00 m x 7.00 m ebatlarında 12 adet olmak üzere toplamda 13 adet trafo alanı belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85044)
20. Tire Belediye Meclisinin 04/06/2018 tarihli ve 134 sayılı Kararı ile uygun görülen; GEDİZ A.Ş.'nin 24/01/2018 tarihli ve 4019 sayılı talep yazısı doğrultusunda, İpekçiler, Cumhuriyet, İhsaniye, Karacaali, Duatepe, Dere ve İstiklal Mahallelerinde, 8.00 m x 4.00 m ebatlarında yaklaşık 32 m²'lik 13 adet Trafo Alanı belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerilerinin oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85052)
21. Urla Belediye Meclisinin 05/10/2018 tarihli ve 361 sayılı Kararı ile uygun görülen; Merkez Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon İmar Planı Revizyonu önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85025) 
22. Urla Belediye Meclisinin; Balıklıova Mahallesi, 1 ada 1 parsel, 2 ada 1, 2, 3, 4 parseller ile 3 ada 1 ve 2 parselleri kapsayan, 1/1000 ölçekli Mevzi İmar Planı doğrultusunda uygulamaların devam ettirilmesine ilişkin alınan, 08/02/2019 tarihli ve 95 sayılı Kararının, “uygulamaya yönelik bir karar olduğu, imar planı ve/veya imar planı değişikliği onayı talebine yönelik bir husus bulunmadığı anlaşıldığından alınacak bir karar bulunmadığı, ancak ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında imar planı sunulması halinde değerlendirilebileceğinin” oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.  (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85028) 
23. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/11/2018 tarihli ve 134 sayılı Kararı ile uygun görülen; Turabiye Mahallesi, 172 ada 54 ve 60 parseller ile 1136 ada 1, 6, 7, 8 ve 9 parsellerin bulunduğu adanın yapılaşma koşullarının yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85039)
24. Seferihisar Belediye Meclisinin 06/12/2018 tarihli ve 144 sayılı Kararı ile uygun görülen; Hıdırlık Mahallesi, 1264 ada, 3 parsele yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85008)
25. Urla Belediye Meclisinin 08/01/2019 tarihli ve 36 sayılı Kararı ile uygun görülen; Urla ilçesi, 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon İmar Planı Plan Notlarının B-Genel Teknik ve İdari Koşullar başlığı altına 21. madde olarak "Meskun alanlarda, çatıların h mahya yüksekliği 5.00 metreden fazla olmamak koşulu ile çatı yapım şekline göre ve %33 eğim esasına göre hesaplanarak (kırma çatı ise kırma çatı, beşik çatı ise beşik çatı yapım şartlarına göre), gelişme alanlarında (boş yapı adaları) ise Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine uygun olarak belirlenir." plan notunun ilave edilmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon İmar Planı Plan Notu Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85041) 
26. Urla Belediye Meclisinin 10/09/2018 tarihli ve 329 sayılı Kararı ile uygun görülen; Denizli, Yeni, Camiatik ve Sıra Mahallelerinde yer alan Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olan taş köprüler ve taş köprülerin korunma alanlarının imar planlarına aktarılmasına ilişkin hazırlanan, Urla Merkez Revizyon İmar Planında 1 adet, Çeşmealtı Revizyon İmar planında 1 adet, 1/1000 ve 1/500 ölçekli Urla Kentsel Sit ve Etkilenme Geçiş Alanı Koruma Amaçlı İmar Planında, 2 adet olmak üzere hazırlanan İmar Planı Değişiklik önerilerinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.85040) 
VII. DİLEK VE TEMENNİLER
VIII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
IX. İKİNCİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                 Mustafa Tunç SOYER
                                                                                                                        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı