Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Mart

Kardeş şehir Bremen’den EXPO desteği

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Bremen Yatırım Ofisi’nin açılışını yapmak üzere kente gelen Almanya Bremen Eyaleti Ekonomi ve Limanlardan sorumlu Devlet Bakanı Martin Günthner başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Konuk Bakan, 2020 EXPO’su için İzmir’e destek vermek üzere işbirliğine hazır olduklarını söyledi. 
İzmir’in kardeş kenti olan Bremen’den gelen heyeti ağırladıkları için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bremen Yatırım Ofisi’nin İzmir’de açılmasından dolayı, konuk heyete İzmirliler adına teşekkür etti. 

İzmir’in Bremen’in kardeş şehri olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Devlet Bakanı Martin Günthner, “Sizinle tanışmak benim için çok büyük mutluluk. İzmir’de bütün gördüklerimizden çok etkilendik” dedi. Bremen ile İzmir’in son derece iyi ilişkiler geliştirdiklerine vurgu yapan Günthner, özellikle havacılık, uzay ve yenilenebilir enerji konusunda işbirlikleri yapabileceklerini ifade etti. Ofis açmak için özellikle İzmir’i tercih ettiklerini belirten Günthner, “Herkes genelde İstanbul’u seçerken biz bilerek İzmir’i seçtik.  Bu kentte gerçekten hayat var, dinamizm var. 2020 EXPO’su için size destek vermek istiyoruz. Bu kapsamda nasıl bir işbirliği yapabileceğimizi görüşebiliriz” dedi. Günthner, Bremen’de 2011 yılı içinde fuar düzenleneceğini ve bu fuarının açılışını İzmirli sanatçı Sezen Aksu’nun yapacağını da sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu konuk heyete günün anısına İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin biblosunu, Günthner ise Başkan Kocaoğlu’na Bremen’in sembolünü hediye etti.
Ziyarette Martin Günthner’in yanı sıra, WFB Bremen Ekonomi Teşviki Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Andreas Heyer, Bremen Ticaret Odası Uluslararası İş Alanlarından Sorumlu Genel Müdür Volkmar Herr, Türkiye’nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Patricia Vierkötter, Beremen Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Andrea Frohmader, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK-Türkiye) Genel Müdürü Marc Landau ve Ekonomi ve Limanlardan Sorumlu Eyalet Bakanlığı Dış Ekonomi Teşviki Uzmanı Christian Gutschmidt de hazır bulundu.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber