Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Ocak

GÜREŞE BÜYÜKŞEHİR DAMGASI

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, mücadele ettiği tüm branşlarda zirveye koşuyor. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla 2006’yı “Güreş Yılı” ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, aldığı başarılı sonuçlarla bu alandaki yatırımlarının da meyvelerini toplamaya başladı. Türkiye Büyükler Ferdi Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 74 kiloda bronz madalya kazanan Mahmut Tosun, milli takım kampına da çağırılarak, İzmir’e yeni bir gurur yaşattı.

İki sevinç bir arada

İzmir’de tüm kategorilerde madalyalara ambargo koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçileri, şimdi de seslerini ulusal çapta aldıkları başarılarla duyurmaya başladı. 18-20 Ocak tarihlerinde Kocaeli’de yapılan Türkiye Büyükler Ferdi Grekoromen Güreş Şampiyonası’na katılan kulüp sporcusu Mahmut Tosun, aralarında eski Türkiye şampiyonu ve Gençler Dünya Şampiyonu gibi önemli rakiplerin de bulunduğu sporcuları yenerek 74 kiloda Türkiye 3.’sü oldu. Yıllar sonra güreşte İzmir’in adını duyuran Mahmut Tosun, boynuna madalyasını taktıktan sonra Dünya Şampiyonası için milli takım kampına da çağırılınca çifte mutluluk yaşadı.

Hedef 2008 Pekin

Hem elde ettiği başarı, hem de Başkan Aziz Kocaoğlu’na verdiği madalya sözünü tuttuğu için büyük gurur duyduğunu söyleyen genç güreşçi, yeni hedef olarak 2008 Pekin Olimpiyatları’nı gösterdi. Ege Üniversitesi Spor Akademisi mezunu Mahmut Tosun’u gelecekteki daha büyük başarılara hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Geçlik ve Spor Kulübü Güreş Başantrenörü Zekai Baykara da Mahmut’un 2008 Pekin’de madalya alacağına inandığını belirtti. Baykara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu spora olan desteğinin İzmir için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Altyapıdan yetişen 300 minik güreşçiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün bu alanda İzmir’i bir numaraya taşıyacağına inandığını belirten Zekai Baykara, “Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu 2006’yı ‘Güreş Yılı’ ilan etmişti, biz de İzmir’i güreş şehri yapmak için kolları sıvadık” dedi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber