Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Kasım

“Bizi yarı yolda bırakmayın”

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Torbalı ziyaretinde duygu seli yaşandı. Karanfillerle karşılanan Başkan Kocaoğlu’na bir kadının söylediği, “Biz sizin devam etmenizi istiyoruz. Bizi yarı yolda bırakmayın” sözleri üzerine yaşlı bir teyze gözyaşlarını tutamadı.

İlçelere düzenlediği “teşekkür”  ziyaretleri kapsamında Torbalı’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çapak, Tulum, Subaşı, Atalan ve Göllüce köylerinin ardından ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Torbalı eski Belediye Başkanı İsmail Uygur’un da eşlik ettiği ziyaretler, renkli görüntülere sahne oldu.  Başkan Kocaoğlu’ndan çok memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar tarıma ve hayvancılığa verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

“Çok yaşa mavi gözlü adam”
Tulum Köyü’nde bir bayanın, “Bizi yarı yolda bırakma Başkanım. Tekrar aday ol” sözleri üzerine duygulanan 65 yaşındaki Nuray Vurmaz gözyaşlarını tutamadı. Tulum Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Faruk Vurmaz’ın tarım ve hayvancılığa verdiği destekten ötürü Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederken  “Çok yaşa mavi gözlü adam” sözleri uzun süre alkışlandı.  Koltuğa yapışanın koltuktan kalkmadığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bundan sonraki görevinin ağabeylik olduğunu söyleyerek, “Belediye başkanlığı bir dönem yapılır, yine seçilir devam eder. Ama seçimi kaybettiği zaman siyasette işi biter. Ya da benim gibi zirvede bırakılabilir. İlk sefer seçimi kazanamazsa ikinci kez aday olma hakkı vardır. Olmuyorsa da herkesin nasibinde belediye başkanı olmak yoktur. Torbalı’da İsmail Uygur iki dönem seçildi; birlikte 10 yıl çalıştık. Onur kırıcı bir olay yaşandı. Bir memurun işinden dolayı 1 sene 15 gün ceza verilerek belediye başkanlığı engellendi. Yapılan haksızlıktan,   bir mağduriyetten ötürü Uygur’un bir dönem daha belediye başkanlığı yapmaya hakkı olduğuna inanıyorum. Diğer aday arkadaşlara da son derece saygılıyım. Genel merkezin takdiridir” dedi.

“Senin yerini kim dolduracak?”
Bir vatandaşın, “Senin yerini kim dolduracak? Sen bizim babamız, ailemizin en büyük reisisin” sözlerine de teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, “Daha önce GAP Projesi nedeniyle Urfalı siyasetçiler Tarım Bakanı oluyordu. Bizim tarımda hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde şimdi İzmir’den bir Tarım Bakanı çıktı. Umarım o da çalışır, köylüye faydalı olur. Bizim yerimize gelen belediye başkanı da bizimle yarışacak. Ona göre çalışacak, üretecek, sizlere layık olacak. Yeter ki macera peşinde koşmasın, hayali projeler yapmasın. Yapılacak iş çok.  Tarım kalkınırsa Türkiye bağımsız bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ diyerek her şeyi özetlemiştir.  Türkiye’yi kalkındırmak için başka formül aramaya, başka devletlerin kuyrukçuluğunu yapmaya gerek yok.  Birlik olacağız. Kooperatifler kurup sahip çıkacağız.  Kontrol edilmeyen sitem sakat olmaya açıktır” diye konuştu.

Ulaşım sorunu çözülecek
Vatandaşların ulaşım ile ilgili sorularına yanıt veren Başkan Kocaoğlu,  65 yaş, şehit aileleri, engelli bireylerin kent merkezinde olduğu gibi çevre yerleşimlerde de ulaşımdan rahatlıkla yararlanmasını sağlayacak düzenleme üzerinde  uzun süre çalıştığını kaydederek, “Yaklaşık 8 yıllık bir proje bu. Bunun için kanun çıkartılması gerekiyordu. Bundan bir önceki parlamentodan bu kanun teklifimiz geçti. İzmirim Kart her yerde geçerli olacak, sistemin kontrolü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olacak. Böylelikle ulaşım işiyle uğraşan kişilerin de elinden ekmeğini almayacağız. Ben aday olmama kararı verince arkadaşlar önlerini görebilmek adına yeni araç almayıp beklemeye karar verdiler. 2019 yılı içinde bu sistem devreye girer;  her köye bu şekilde otobüs gelir ve toplu ulaşımda her yere eşit hizmet verilmiş olur. Aynı zamanda da dededen, babadan ulaşım işini yapan insanların ekmeği ile oynanmamış olur” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber