Ocak

Beşyol ve Laka mahallelerinin içme suyu altyapısı güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova’nın Beşyol ve Laka mahallelerinde içme suyu altyapısını güçlendiriyor. Proje kapsamında 10 km’ye yakın içme suyu şebekesi yenileniyor.

İZSU Genel Müdürlüğü tüm şehre sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırma hedefi kapsamında Bornova Beşyol ve Laka mahallerindeki içme suyu altyapısını yeniliyor. Projenin ilk etabında  Beşyol Mahallesi’ne 4 bin 500 metrelik içme suyu şebekesi kuruldu.

İZSU ekipleri mahallenin eski içme suyu şebekesinin yanı sıra 700 metre de branşman hattı döşedi. Mahallenin üst kesimlerine kesintisiz su ulaştırılması için de 100 metreküplük depo kuruldu. Beşyol Mahallesine 5 bin metrelik kilit parke de döşendi.

Çalışmalar ilçenin Laka Mahallesi’nde sürüyor. Bölgede arızaya sebep olan eski içme suyu hattı tamamen yenilenerek 5 bin metrelik içme suyu hattı döşeniyor.