Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

22° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Mart

Bekle Londra, geliyorum!

TÜMÜ PAYLAŞ

Tarihinde ilk kez olimpiyat vizesi alan Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’na İzmir Büyükşehir Belediyespor’un önemli oyuncularından Bestami Boz da seçildi. İzmirli sporcu, Londra’da vitrine çıkarak ay-yıldızı göğsünde taşımanın gururunu yaşayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın 8 sezondur değişmeyen oyuncusu Bestami Boz, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda boy gösterecek A Milli Takım kadrosuna seçilerek İzmir’in gururu oldu.

Kentin olimpiyat vizesi alan sporcuları arasına katılma başarısı göstererek kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Bestami Boz, geçirdiği çocuk felci nedeniyle küçük yaşta tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. Buna rağmen basketbol sevdasından vazgeçmeyen Bestami, 2004-2005 sezonu başında Çankaya Belediyespor’dan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne transfer edildi. İki numara pozisyonunda görev yapan ve pozisyonunda yıllardır Türkiye’nin en iyi oyuncusu olarak gösterilen 27 yaşındaki basketbolcu, İzmir’e geldikten sonra Milli Takım kariyerine adım attı. A Milli Takım formasını bugüne dek 50 kez giyen Bestami, 2009’da Avrupa 2.’si., 2011’de ise Avrupa 5.’si olan ay-yıldızlı ekibimizin kadrosunda yer aldı. Yüksek şut yüzdesiyle dikkatleri çeken Bestami Boz, bu özelliği sayesinde tarihinde ilk kez olimpiyat hakkı kazanan Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nın kadrosunda da kendine yer bulmayı başardı.

Hedef çok büyük
Londra’da ABD, Avustralya, İtalya, Güney Afrika ve Meksika'nın yer aldığı grupta mücadele edeceklerini söyleyen Bestami Boz, Türkiye'nin tekerlekli sandalye basketbolunda artık tüm dünyada söz sahibi bir ülke olduğuna dikkat çekti ve iddiasını “En kötü ihtimalle, olimpiyat finali oynayacağımıza inanıyorum” sözleriyle dile getirdi. Avrupa Şampiyonası’nda ilk 6’ya giren ekiplerin yanı sıra ABD’nin de final bileti peşinde olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, “Tekerlekli sandalye basketbolu, büyük bir çıkış trendi yaşıyor. Türkiye de bu ülkelerin arasında önemli bir konuma sahip. Euro League 1 ve 2 seviyesinde alınan başarılar, Milli Takım’ın gençler ve büyüklerde elde ettiği dereceler, kulüpler düzeyinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray ve Beşiktaş’ın şampiyonlukları, dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Londra’ya işte bu rüzgarla gidiyoruz. Ve bu rüzgar sayesinde de finali hedefliyoruz” diye konuştu.





TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber