Ağustos

BARIŞ İÇİN “KARDEŞ TÜRKÜLER”

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Dünya Barış Günü”nü yine meydanlarda İzmirliler’le birlikte kutlayacak. 1 Eylül Salı Günü saat 21.30’da Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek “Kardeş Türküler” konseri ile tüm dünyaya barış mesajları verilecek. İzmirliler, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Kardeş Türküler ile coşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gündoğdu Meydanı’ndaki özel konser, 1 Eylül Salı günü saat 21.30’da başlayacak. “Barış dolu bir dünya için Kardeş Türküler” sloganıyla düzenlenen konsere tüm müzikseverleri davet eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu anlamlı günde İzmir’den dünyaya güçlü bir mesaj vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Anadolu kültürünü yansıtıyorlar

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü'nde hazırlanan bir konser çalışması olarak gündeme gelen Kardeş Türküler, Anadolu halk şarkılarına ve daha sonraki dönemlerde de değişik kültürlere ait şarkılara yönelerek repertuvarını genişletmeye başladı. Laz, Gürcü, Çerkes, Çingene, Makedon, Alevi şarkıları, müzik topluluğunun düzenleme anlayışı içinde biçimlendirilerek icra edildi. Ocak 2004'te Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Vizontele Tuuba' filminin müziklerini hazırlayan Kardeş Türküler'in son albümü “Bahar” oldu.