Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Şubat

BAKÜ-İZMİR DOSTLUK KÖPRÜSÜNE BİR TUĞLA DAHA

TÜMÜ PAYLAŞ

Azerbaycan Başkonsolosu Sayad Aran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Azerbaycan Başkonsolosu Sayad Aran, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Aran, “İzmir’e ikinci gelişimde Sayın Başkan’ı ziyaret etme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Türkiye ve Azerbaycan arasında uzun yıllardır çok güzel ilişkiler var. İzmir, Bakü ile 1985 yılında,  Gence şehri ile de 1994 yılında kardeş şehir oldu. Bakü ile İzmir’in benzer coğrafi özelliklerinin yanı sıra insanlarının sıcaklığı da benziyor. Bakü’de şehir merkezinde İzmir Caddesi, İzmir Restoranı ve İzmir Parkı bulunuyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkonsolos Aran’ın İzmir’le ilgili yaptığı güzel tespitlerden gurur duyduğunu belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Azerbaycan ile Türk halkları kardeş halklardır. Nazik ziyaretinizin hem Azerbaycan-Türkiye hem de Bakü ve İzmir arasındaki ticari, sosyal ve kültürel ilişkilere faydalı olacağına inancım tamdır” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkonsolos Sayad Aran’a üzerinde Saat Kulesi’nin kabartmalı rölyefi bulunan bir tablo armağan etti. Başkonoslos Aran ise, Başkan Kocaoğlu’na el dokuması bir minyatür halı, Bakü’nün resmedildiği bir tabak ile Azerbaycan’ı tanıtan bir cd armağan etti.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber