Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Mayıs

İzleniyoruz

TÜMÜ PAYLAŞ

İzleniyoruz
İzleniyoruz
İzleniyoruz
İzleniyoruz
İzleniyoruz
İzleniyoruz
Kentteki tarım temsilcileriyle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Nasıl ‘Okul Sütü’ projemiz tüm Türkiye'ye örnek olduysa, yerelde kalkınma modelimiz, destekleme alımlarımız ve arazi yolları gibi projelerimiz de şu anda hem yurt içinde hem yurtdışında inceleniyor, izleniyor, örnek alınıyor” dedi. Türkiye’nin hiçbir kentinde tarım ve belediye ilişkilerinin İzmir’deki kadar iyi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Yaşar Uysal ise Bursalı çiftçilerin ‘Aziz Bey’i bize bir dönem ödünç verin’ şeklindeki sözlerini aktardı.

Avrupa Birliği ülkeleri ve aday ülkelerde kutlanan Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “AB Ortak Tarım Politikası, Yerel Kalkınmada Tarım ve Yerel Uygulama Örnekleri” konulu bir konferans düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım uygulamaları örnek gösterildi. Tarım kesiminin temsilcilerinin katıldığı konferansın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Avrupa Birliği kriterlerine uyum sürecinin uzun erimli bir yol olduğunu belirterek, “Türkiye bu yolu engellere rağmen yürümeye çalışıyor. Önemli olan Avrupa Birliği kriterlerini, yani evrensel kriterleri hayatın her aşamasında uygulamak. Hukuk alanında da, sanayide de, ticarette de, tarımda da, kısaca yaşamın her alanında bu evrensel kuralları uygulamak zorundayız. Bu hedefin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve İzmir’i ilgilendiren yanı ise kentin kalkınması. Biz gelişmiş tarım ülkelerindeki uygulamaları kentimizde de hayata geçireceğiz. Çevre yatırımlarını yapacağız. Toprağımızı, havayı, suyu koruyacağız, tarımı destekleyeceğiz” diye konuştu.

Yarımada, Bakırçay ve K.Menderes
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada için yapılan stratejik plan çalışmasının ardından hayata geçirilecek çok sayıda proje belirlediklerini vurgulayarak şunları kaydetti:
“Yarımada’da üreticiye verilmesi gereken ürünlerin listesi çıktı. Köy pazarları, üretici pazarları, festivaller, bisiklet yolları, yürüyüş güzergahları gibi bir çok projeyi birlikte yürütüyoruz. Şimdi kentin kuzey ve güney ilçelerini de kapsayan stratejik planları hazırlıyoruz. Aynı ekiple Kemalpaşa’dan Menemen'e, Dikili’den Aliağa ve Kınık’a uzanan bölgeyle ilgili çalışma yapıyoruz. Bu yol haritaları bize toplu bir bakış, toplu bir değerlendirme sunacak. Biz kenti kalkındırmak için ayağa kalktık. Herkes yardımcı oluyor. İzmir'de çok büyük bir birlik ve beraberlik tesis ettik.”

“Takip ediliyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özellikle tarım alanındaki uygulamalarının ülke çapında dikkat çektiğini belirterek, “Nasıl, ‘Okul Sütü’ tüm Türkiye'ye örnek olduysa, tarım politikalarımız da, yerelde kalkınma projelerimiz de çok irdelenmeye başlandı. Şu anda hem yurt içinde hem yurtdışında yerelde kalkınma modelimiz, destekleme alımlarımız, arazi yolları gibi projelerimiz inceleniyor, takip ediliyor, örnek alınıyor” dedi.

“Aziz Bey’i ödünç verin”
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal ise “AB Ortak Tarım Politikası, Yerel Kalkınmada Tarım ve Yerel Uygulama Örnekleri” konulu sunumunda Türk tarımının ve İzmirli üreticinin durumunu masaya yatırdı. Son on yılda İzmir’de Türkiye ortalamalarının aksine toplam üretim içinde hayvansal üretimin bitkisel üretime göre payının arttığına dikkat çeken Uysal, “İzmir'de hayvancılıktaki gelişmeler çok doğru bir yönde. İzmir Avrupalılaştı” diye konuştu. Kentteki tarım alanındaki gelişmelerde Büyükşehir Belediyesi’nin önemli payı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yaşar Uysal, “Bursalı çiftçiler ‘Aziz Bey’i bize bir dönem ödünç verin’ dediler. Türkiye’de tarımla belediyenin bu kadar iç içe geçtiği başka bir il yok” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber