Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Şubat

Büyükşehir Belediyesi; “İzmir’de ayrımcılık yok, evrensel ahlak kuralları var”

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi; “İzmir’de ayrımcılık yok, evrensel ahlak kuralları var”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup başkanlar tarafından yönetilen ilçe belediyelere son 10 ay içinde 81.4 milyon liralık destek sağladığını bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Diğer partilerin elinde bulunan belediyeler ile ilgili şikayetler var. İzmir'de bunu gördük. AK Parti mensubu belediyelere hizmet vermemek için neredeyse yazılı cevap verecekler” sözleri üzerine bir açıklama yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup başkanların yönettiği ilçe belediyelerine karşı ne geçmiş ne de şimdiki dönemde “ayrımcılık” yapılmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bunu çeşitli örneklerle anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şu açıklamayı yaptı:
İzmir’de oluşturulmak istenen algı, tamamiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden kesinti yapmanın, elini-ayağını bağlamanın hazırlıklarına ilişkindir. Özel idarelerin yerine valilikler bünyesinde oluşturulan İzleme ve Koordinasyon kurullarına verilen yetki çerçevesinde yapılmak istenen, herhangi bir ilçe için ‘Büyükşehir yardım etmedi. O yardımı biz yapıp parasını da Büyükşehir'in bütçesinden keselim’ uygulamasıdır. Bu durum Sayın Başbakan’ın ‘Bütün büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum, diğer partilerin elinde olanlara, eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa, o ilçe bu hizmeti alamıyorsa gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek’ şeklindeki sözlerinden de açıkça anlaşılmaktadır. Yani hedef İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini İzmir Valiliği’nin kontrolüne alabilmek ve stratejik planlarını sekteye uğratmaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeler arasında ‘ayrımcılık yaptığı’ iddiaları, tamamen seçim öncesi atraksiyonudur. Ancak bu oyun tutmayacaktır. İzmirli hemşehrilerimiz, CHP’li, AKP’li ya da MHP’li, hiçbir belediyeyi birbirinden ayrı tutmayan Büyükşehir Belediyesi’nin adil, tarafsız, evrensel ahlak kuralları ile evrensel hukuk sistemine uygun hizmet anlayışını çok iyi bilmektedir.

İzmir neden ‘pas’ geçildi?
İlginç bir tesadüf olsa gerek; Sayın Başbakan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin ‘ayrımcılık’ iddiasını ortaya attığı açıklamasından sadece bir gün önce, Resmi Gazete’de ‘İstanbul, Ankara ve Antalya’daki raylı sistem projelerini ‘Ulaştırma Bakanlığı yapacak’ şeklindeki Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı.
İzmir’in ‘pas geçildiği’ bu karar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayrımcılık yaptığı şeklindeki asılsız iddialar arasındaki çelişkiyi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Büyükşehir neler yaptı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup başkanlar tarafından yönetilen Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Torbalı’ya, son 10 ay içinde 81.4 milyon TL tutarında destek sağlamıştır.
Örneğin Ödemiş’e 2014 yılı Nisan ayından bu yana verilen parke ve bordür desteği, CHP’li başkanlar tarafından yönetilen komşu Bayındır ve Tire’den daha fazladır. Ödemiş Adnan Menderes Caddesi'nde yol ve tretuvar düzenlemesi çalışmaları halen devam etmektedir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır. Yine bu ilçemizde 8 adet su sondaj kuyusu açarak ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak yatırım için ihale yapılmıştır. İZSU, su ve kanal arızalarında kullanmak üzere yaklaşık 4 milyon TL bedelli 17 yeni aracını Ödemiş ilçesi için görevlendirmiştir.
Kemalpaşa Belediyesi’ne aynı dönemde yapılan parke ve bordür yardımı, CHP’li bir belediye olan komşu ilçe Bayındır'a yapılan yardımdan fazladır. Şimdi bu ilçemizde Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi ile Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi için hazırlıklar sürdürülmekte, iki mahallede içme suyu şebekeleri yenilenmektedir. Yine Kemalpaşa’da 7 mahalleye paket atıksu arıtma tesisi için hazırlıklar yapılmaktadır. 2014 yılında başlanan sathi kaplama çalışmalarına, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarından itibaren yeniden devam edilecektir.
Kiraz ilçesinde yapılan sathi kaplama çalışmaları, komşu ilçe olan CHP’li Beydağ’a yapılandan daha fazladır. Yine Kiraz Belediyesi hizmet binası yapımının maliyetinin yüzde 85’i olan 1.3 milyon liralık bedeli İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenmiştir. Su ve kanal arızaları için 10 yeni araç Kiraz ilçemizde görevlendirilmiştir. Bu araçların toplam bedeli 1.8 milyon TL’dir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
Kınık’a yapılan parke ve bordür yardımı, bu ilçemizden 4 kat daha büyük olan komşu ilçe Bergama'yla kıyaslandığında, hizmette ayrımcılık değil adaletin olduğu görülecektir. Kınık ilçesindeki su ve kanal çalışmaları için 1.5 milyon TL’ye satın alınan 9 yeni araç tahsis edilmiştir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
Menderes’te yine aynı dönemde yapılan sathi kaplama çalışmasının boyutları, CHP’li bir başkanın yönettiği komşu ilçe Seferihisar'dan daha fazladır. Menderes’in Gümüldür mahallesinde içme suyu şebekelerinin yenilenmesi için ihaleye çıkılmıştır. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
Selçuk’a son 10 ay içinde sathi kaplama çalışmalarının yanı sıra, parke ve bordür yardımı yapılmış; içme suyu ve kanalizasyon yatırımları için de 3 milyon TL’lik bütçe ayrılmıştır. Barutçu ve Zeytinköy’de içme suyu, Tarımsal Alan’da da kanal yatırımı devam etmektedir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
Halen yaklaşık 4 milyon liralık içme suyu yatırımının gerçekleştirilmekte olduğu ve yeni arıtma tesisleri için de hazırlıkların sürdürüldüğü Torbalı’ya parke ve bordür yardımları devam etmektedir. İlçede 8 mahalleye kurulacak paket atıksu arıtma tesisleri için de hazırlıklar sürdürülmektedir. Ayrıca Kemalpaşa, Menderes ve Torbalı'da yol düzenleme çalışmaları yapılmıştır. Selçuk'ta bir aydan uzun bir süredir makinelerimiz ilçe belediyesi ile ortak yol açma çalışmalarını sürdürmektedir.
Söz konusu 7 ilçemizde, 672 bin m2’lik çalışmalara ilave olarak, 800 bin m2 sathi kaplama daha gerçekleştirilecektir.
Görüldüğü gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışında ‘üvey evlat-has evlat’ ayrımı bulunmamaktadır. Bu durum dün böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber