Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Tire Cumhuriyet Meydanı Düzenleme Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Tire ilçesinin tarihi boyunca önemli simge noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı’nın ve meydanı çevreleyen yaya kaldırımlarının düzenlenmesi işidir. 10.500 m2’lik düzenleme projesi ile, meydan içerisinde uzun yıllar atıl halde bulunan kafeterya binası yıkılarak, Cumhuriyet Meydanı’nın günümüz ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kamusal mekan haline dönüşmesi sağlanmıştır.

Düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’nın merkezinde ilçe genelinde eksikliği hissedilen bir tören alanı konumlandırılmıştır. Yapılan tasarım ile meydan çeperi ve içerisinde yer alan mevcut ağaç dokusuna dokunulmadan, yeşil alanların artırılması hedeflenmiştir. Meydan bünyesinde yer alan mevcut ağaç ve çalıların bakımları da proje kapsamında yapılmıştır. Alan içerisinde oluşturulan akslar ile kesintisiz yaya erişimi sağlanmıştır. Cumhuriyet Meydanı’nın güney kısmında yer alan Kurtuluş Anıtı’na ait tamir ve onarım çalışmaları proje kapsamında yapılmıştır. Meydanın kuzey kısmında bulunan mevcut Atatürk heykeli, Kurtuluş Anıtı çevresinde tasarlanan kaide sistemine dahil edilerek, bütüncül bir kompozisyon oluşturulmuştur. Kurtuluş Anıtı ile İstasyon Caddesi aksını bağlayan bir giriş takı tasarlanarak, Cumhuriyet Meydanı’nın simgesel değeri artırılmıştır. Meydanın tören alanı olarak kullanılması amaçlanan merkezinde kuru havuzlar oluşturularak, kullanıcılar ile dinamik bir etkileşim hedeflenmiştir. Meydan bünyesinde yeni tasarlanan ve günümüz standartlarına uygun kent donatıları kullanılmıştır.

Cumhuriyet Meydanı’ nı çevreleyen yaya kaldırımlarının düzenlenmesi için de meydan da kullanılan tasarım dili kullanılmış; düzenleme projesi ile meydanı çevreleyen önemli yapılar ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki yaya erişiminin konfor ve güvenliği artırılmıştır.