Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Otogar-Kemalpaşa HRS Hattının Uygulamaya Esas Kesin Projeleri Hazırlanmasına ait Danışmanlık Hizmet Alım İşi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Yüklenici: TEKFEN MÜHENDİSLİK A. Ş.

26.11.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanan projenin sözleşme tutarı: 23.494.000,00 TL.’dir. 29.11.2021 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. 2024 yılının Mart  ayında tamamlanması planlanmaktadır. 
2030 İzmir Ulaşım Master Planında yer alan Otogar-Kemalpaşa HRS Hattı, (Otogar-Işıkkent-Ayakkabıcılar Sitesi-Pınarbaşı-Nazım Hikmet-Ambarlar-Ali Nail Erdem, Kemalpaşa OSB-Kemalpaşa Devlet Hastanesi-Kemalpaşa Merkez-Kemalpaşa Belediyesi, Ulucak) kentin bu kesiminde yer alan yoğun nüfusa hizmet vermek için tasarlanmıştır. Hat planlı ve yerleşik alanlar içerisinde projelendirilecektir. Yaklaşık 27 km olan bu hattın mevcut işletmedeki Şehirler Arası Otobüs Terminali ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca planlanan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı ve Otogar-Halkapınar HRS Hattına entegre olması planlandı.

İş kapsamında güzergah projeleri, ulaşım ve fizibilite etüt raporları, sondajlar ve zemin etüt raporları ile mekanik, elektrik ve mimari ön projeler tamamlandı.

Projenin onayı için güzergâha ait proje, ulaşım ve fizibilite etüt raporları 23.12.2022 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.
AYGM tarafından Halkapınar–Otogar arasında daha önce HRS olarak öngörülen sistemin İZBAN olarak değiştirildiğini, aynı bölgeden geçen Turgutlu-Halkapınar Hızlı Tren Hattı planladıklarını belirterek hattımızın planladıkları bu hatlara entegre edilerek tekrar planlanması gerektiğini belirterek onaylamamıştır. 
 
Turgutlu Halkapınar arası yapacakları hızlı tren ile entegre olacak şekilde Alternatif projeler yapıldı ve AYGM’ye gönderildi.