Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzbeton/Kent Mobilyaları

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü olarak İzbeton A.Ş. ile yürütmüş olduğumuz kent kimliğini güçlendirecek ergonomik ve estetik kent mobilyalarının tasarım sürecine 2020 yılında başlandı. İzbeton A.Ş. ile yapılan üretim geliştirme çalışmaları sonrasında yerel kaynaklarımızı kullanarak kent ekonomisine ve Belediye bütçesine fayda sağlamayı amaçlayan İzbeton Kent Mobilyaları Üretim Tesisi Temmuz 2022’de faaliyete geçti. Farklı kentsel alanlarda farklı kombinasyonlarda kullanılabilen, çok işlevli, erişilebilirlik standartlarına uygun, üretim-bakım-onarımı pratik bu kent mobilyaları aracılığıyla kentlinin kentsel alanlarda aidiyet duygusunun artırılması, kullanıcının günlük aktivitelerinin kolaylaştırması ve desteklemesi hedeflenmektedir. Banklardan çöp kutularına, ağaç altı ızgaralardan araç bariyerlerine farklı tasarımın yer aldığı ürün gamı, Kentsel Tasarım Şube Şefliği ve İzbeton’ un ortak çalışmasıyla form ve işlevsellik açısından çeşitlendirilerek genişlemeye devam etmektedir.

Tasarım tescil başvuruları yapılarak seri imalatına başlanmış olan kent mobilyaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanında yer alan ve Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, Cittaslow Metropol İzmir Projesi Sakin Mahalle Programı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından birimler arası iş birliği içinde hayata geçirilen uygulama alanlarında kamu hizmetine sunulmaktadır.