Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Elektronik Ücret Toplama Sistemi Ve Kredi Kartı / Nfc Entegrasyonu

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Elektronik Ücret Toplama Sistemine ilişkin; toplu ulaşım fiyat tarifelerinin belirlenmesi, biniş verilerinin raporlanması, ücretsiz ve indirimli kullanıcıların belirlenmesi, yolculuk alışkanlıklarının tespit edilmesi iş-işlemleri Meclis Kararı doğrultusunda Haziran 2021 tarihinden itibaren Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, bu işlemlere ilişkin yazılım ve donanım hizmetleri Belediyemiz iştiraklerinden biri olan İzmir İnovasyon ve Teknoloji Şirketi tarafından sağlanmaktadır.

Buna ek olarak; toplu ulaşım hizmeti, belediyelerin kent halkına sağlaması gereken en önemli kamu hizmetidir. Kamu hizmetlerinden ve kamu hizmetleri içinde yer alan toplu ulaşım olanaklarından, herkesin eşit, güvenli, konforlu ve en ucuz şekilde yararlanması esastır. Kamu hizmetlerinden yararlanıldığı ölçüde külfete katlanmak konusunda İdaremiz tarafından adil ve dengeli bir dağılım amaçlanmış, buna göre hedef ve ölçüler belirlenmiş, toplu taşıma hizmetinin kamu hizmeti özelliği de göz önünde bulundurularak işlem tesis edilmiştir. Bu kapsamda ulaşım alanında hayata geçirdiğimiz "Halk Taşıt Uygulaması" projesi, hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmeyi, ulaşımı kolaylaştırmayı, trafiği rahatlatmayı ve toplu taşımayı teşvik ederek cazibesini artırmayı hedeflemiştir. 29.04.2019 tarihi itibariyle "Halk Taşıt Uygulaması" ile sabah ve akşam saatlerinde vatandaşlarımıza binişlerde yüzde 50 indirim uygulanmakta, toplumsal ve ekonomik fayda sağlanmaktadır.

Belediyemiz Elektronik Ücret Toplama Sistemine dahil tüm toplu ulaşım araçlarında, kredi kartı ve NFC entegrasyonu ile birlikte; İzmirim Kart, temassız kredi kartı ve/veya banka kartı ve NFC ödeme yöntemleri  ile binişler yapılabilmektedir.