Şubat

Yunanistan büyükelçisinden Büyükşehir’e ziyaret

Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Toplantıda karşılıklı ilişkilerin arttırılması öne çıktı.
Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Görüşmede Michael-Christos Diamessis’e Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoullia eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  toplantıda İzmir’in güçlü ticaret potansiyeline, yeniliğe açık ve çok kültürlü yapısına işaret etti. Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis ise İzmir’de olmaktan ve Soyer’le tanışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Toplantının ana gündem maddesi karşılıklı ilişkilerin daha ileri bir noktaya taşınmasıydı. Bu hedef doğrultusunda hazırlıkları süren İzmir - Midilli feribot seferlerinin de öne çıktığı toplantıda kültürel ilişkilerin arttırılması üzerinde de duruldu.

Tunç Soyer, Michael-Christos Diamessis’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek saat kulesi maketi hediye etti.