Kapat

Haberler

Yangından kurtarılan Kaptan’a sıcak yuva

Aa
16 Temmuz 2025 Çarşamba İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Bozköy'deki yangından etkilenen sahipsiz bir köpeği hem sağlığına hem de sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Çevre sakinlerinin Kaptan ismini verdiği köpek tedavisinin ardından sahiplendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, 26 Haziran'da çıkan ve 27 saatlik mücadelenin ardından kontrol altına alınan Aliağa Bozköy'deki yangından etkilenen köpeği tedavi etti ve sahiplendirdi. Sağ ön bacağı ile kulaklarında yanıklar olan, yine dumandan dolayı zehirlendiği belirlenen sahipsiz köpek, yangın bölgesinden kurtarılarak Seyrek Hayvan Hastanesi'nde tedaviye alındı. Veteriner hekimlerin özverili çalışmaları ile sağlığına kavuşan sahipsiz köpek, kendisini sokakta besleyen ve Kaptan ismini veren Fikri Altınkaya tarafından resmi olarak sahiplenildi.

Kısırlaştırıldı, aşıları yapıldı
Seyrek Hayvan Hastanesi Sorumlu Veteriner Hekimi Cihan Ziyan, Kaptan'ın kendilerine getirildiğinde bitkin durumda olduğunu söyledi. Burada ilk müdahalenin yapıldığını belirten Ziyan, “Sevimli dostumuzun bakımını, tedavisini yaptık. Kısırlaştırıldı. Kuduz aşısı ve parazit iğneleri yapıldı. Kaptan, yaşadığı bölgede kendisine bakan Fikri Altınkaya tarafından resmi olarak sahiplenildi” dedi.

“Patileri yandı ama burayı terk etmedi”
Kaptan'a kavuşunca büyük bir mutluluk yaşayan Fikri Altınkaya, “Neredesin sen? Hoş geldin oğlum. İyi misin?” diyerek köpeğe sarıldı. Altınkaya, “Yangının çıktığı gün ben onu yuvasından çıkardım. Aldım götürdüm. Ama geri kaçtı. Gece birisi görmüş, almış top sahasına bırakmış ama o eve gelmiş. Patileri yandı ama burayı terk etmedi. Sağ olsun İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kedilerimizi, köpeklerimizi alıp tedavi etti. Aşılarını ve bakımlarını yaptı. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: İzmir’de arkeoloji ve gastronomiyi birleştirmemiz lazım

1 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 12. Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin açılışını yaptı. Renkli bir kortejle başlayan festivalde Urla sokakları sanat ve gastronomiyle doldu taştı. Başkan Tugay, kent turizmi için arkeoloji ve gastronomiyi birleştirme çağrısı yaptı.

Detaya Git

Tugay’dan 1 Mayıs mesajı: Mücadele siyasetten geçer

1 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Detaya Git

Konak Tünelleri’nde gerçeğini aratmayan deprem ve yangın tatbikatı

1 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarının afet ve acil durumlara hazırlıklı olmasını sağlamak ve olası afetlerde doğru refleksler geliştirmelerini desteklemek amacıyla İzmir Ulaşım Merkezi Şube Müdürlüğü Konak Tüneller Yerleşkesi’nde bir deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirdi.

Detaya Git

Olivtech’te tarımın geleceği ve markalaşma vizyonu ele alındı

1 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenen Olivtech Fuarı’nda düzenlenen panellerde; tarımda markalaşma, katma değerli üretim, gıdada kalite ve genç girişimciliğin sektöre yön veren rolü kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Detaya Git