Kapat

Haberler

Tugay’dan 1 Mayıs mesajı: Mücadele siyasetten geçer

Aa
1 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Başkan Tugay, yapılan haksızlıklara karşı mücadele zemininin siyaset olduğunu belirterek, “Ben siyaset yolu ile mücadele eden insanlardan biri olarak, neyi hedeflediğimizi hiçbir zaman unutmadan çalışmaya devam ediyorum. Köylüden esnafa, kamu emekçisinden özel sektör çalışanına tüm kesimlerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü büyük bir coşkuyla kutlandı. İşçilerin buluşma noktası bu yıl da Gündoğdu Meydanı oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçilerle bir araya geldi. Başkan Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’nın yanı sıra CHP İzmir milletvekillerinin bulunduğu korteje katılarak, Gündoğdu Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. 

“Çalışanın emeği ülkemizi değerli kılıyor”
İşçilerin marşlar söyleyerek doldurduğu alana gelen Başkan Tugay, burada yaptığı açıklamada işçinin, emekçinin hak ve hukukunun kutsandığı, değerinin hatırlandığı bir gün olduğunu söyledi. Emekçilerin bayramını kutlatan Başkan Tugay, “Ülkemizde ve dünyada pek çok farklı alanda, pek çok farklı emekçi var. Okullarda öğretmenlik yapan, hastanelerde sağlık personeli olarak çalışanlar var. Gece gündüz sahada çalışan polis, zabıta, itfaiye personeli var. Hepsi emeği ile değer yaratıyor. Bu emek ülkemizi değerli kılıyor” dedi. 

“Bu düzenin değişmesi için mücadele edilmeli”
İnsanların artık geçinemez olduklarını söyleyen Başkan Dr. Cemil Tugay, o nedenle bu düzenin değişmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu mücadelenin yolunun da siyasetten geçtiğini ifade eden Tugay, “Yanlış durumlar, siyaset yolu ile değiştirilebilir. Ben siyaset yolu ile mücadele eden insanlardan biri olarak, neyi hedeflediğimizi hiçbir zaman unutmadan çalışmaya devam ediyorum ve devam edeceğim. Köylüden esnafa, kamu emekçisinden özel sektör çalışanına tüm kesimlerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir Körfezi’ne taşınan atıkları iki koldan temizliyor.

Detaya Git

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için yarışacak

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de düzenlenecek Dakar 2026 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Sezon boyunca uluslararası organizasyonlarda önemli başarılara imza atan Yenihayat, olimpiyatlarda da madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git

İzmir’in raylarına çeyrek asırdır iz bırakıyorlar

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro ve tramvay sistemlerini işleten İzmir Metro AŞ’de, 2000 yılından bu yana görev yapan 3 vatman, çeyrek asrı aşan deneyimleriyle kentin ulaşımına katkı sunuyor.

Detaya Git

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem tatbikatı düzenlendi. 6,7 büyüklüğündeki deprem senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikatta 2 bin 198 personel görev aldı.

Detaya Git
←