- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 24. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve açıldığı Aralık 2008’den bu yana kentin özellikle uluslararası boyuttaki kültür-sanat yaşamına önemli bir canlılık getiren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), şimdi de 24. Uluslararası İzmir Festivali’ne hazırlanıyor.
İzmir Festivali’nin açılışı, 16 Haziran 2010 Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Dört Piyano, Bir Şef” ile gerçekleşecek. Richard Wagner’in başyapıtlarından “Uçan Hollandalı” Operası, 21 Haziran 2010 Pazartesi günü yine AASSM’de Festival’e konuk olacak.
2 Temmuz günü, dünyaca ünlü besteci Avusturyalı Gustav Mahler’in 150.doğum yılı, İtalyan şef Daniele Gatti yönetimindeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konseri ile kutlanacak. Orkestra, AASSM’deki konserinde, Wagner’in “Siegfried-Idyll” ve Mahler’in “Symphony No. 5” adlı eserlerini seslendirecek.
Yöneticiliğini ve onursal başkanlığını Vladimir Ashkenazy’nin yaptığı Türk – Yunan Gençlik Orkestrası, 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde çalacak. İki ülkenin seçkin genç müzisyenlerinden oluşan 102 kişilik orkestrayı Şef Işın Metin yönetecek. Türk ve Yunan bestecilerin eserlerinin yanı sıra çağdaş bestecilerin yapıtlarını yorumlayan Türk- Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası, kuruluşlarının üçüncü yılında İzmir’deki ilk konserini Uluslararası İzmir Festivali’nde verecek.
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından 16 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen İzmir Festivali, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin yanı sıra; Polonya Büyükelçiliği, İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü ve Fransız Kültür Merkezi’nin işbirliğiyle yapılacak. 24. Uluslararası İzmir Festivali’nin biletleri, Biletix ile Kültürpark Lozan Kapısı’ndaki İKSEV gişesinden satın alınabilecek.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Yarıyıl tatilinde çocuklara özel Körfez turu
19 Ocak 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZDENİZ VE İzkültür, yarıyıl tatilinde çocuklar için Körfez turu eşliğinde Yaratıcı Çocuk Festivali düzenliyor. Bergama Vapuru ile 21 ve 27 Ocak’ta yapılacak turlarda 5-10 yaş arası çocuklar için eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları düzenlenecek.
İzmir'de kışın keyfi buzda yaşanıyor
19 Ocak 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Yıl Festivali kapsamında Kültürpark ve Bostanlı sahilinde kurduğu buz pistleri, her yaştan İzmirliyi kış atmosferiyle buluşturuyor. 15 Aralık’tan bu yana yoğun ilgi gören pistler, yarıyıl tatili boyunca da 15 Şubat’a kadar açık olacak.
“Duraktayım” ile engeller kalkıyor
19 Ocak 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü “Duraktayım” uygulaması, engellilerin kent içi ulaşımını kolaylaştırdı. Uygulamayı kullanan engelliler memnuniyetini dile getiriyor.
Çocuklar Renkli Harfler ile öğreniyor
19 Ocak 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından okuma yazma güçlüğü yaşayan çocukların gelişimine destek olmak amacıyla, gönüllü üniversite öğrencilerinin katkısıyla yürütülen Renkli Harfler Projesi kapsamında kitap temelli atölye çalışması ve etkinlik düzenlendi.
