Kapat

Haberler

“Muhtaç aylığı” alanlara ESHOT’tan vize uyarısı

Aa
8 Mart 2012 Perşembe
65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara kanunla verilen toplu ulaşım kartlarının vize işlemleri 31 Mart’ta sona erecek.2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında İzmir’de yaklaşık 2500 kişiye verilen 65 Yaş Toplu Ulaşım Kartları’nın vize işlemlerinin 31 Mart’a kadar yaptırılması gerektiği duyuruldu. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ulaşım kartlarında “65 Yaş Kartı” ibaresi bulunanların Mart ayı içinde, 750 biniş yüklemesi ve vize işlemi yaptırması gerektiği hatırlatıldı. Vize işlemi yaptırmayanların kartlarının 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren sistem tarafından kullanıma kapatılacağı açıklandı. Vize işlemi Konak Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’nde ücretsiz olarak yapılıyor.Vize işlemi için istenen belgeler şunlar:
  • Nüfus cüzdanı aslı,
  • 65 Yaş Kartı
  • Son 1 ay içinde SGK’dan alınmış 2022 Sayılı Kanun (65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun) kapsamında maaş aldığını gösterir belgenin aslı. Ayrıca tüm başvurularda T.C Kimlik Numarası’nın görevli personele mutlaka bildirilmesi gerektiği vurgulandı.
65 Yaş Kartı kimlere verilir?
“01/07/1976 tarih ve “2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun” uyarınca 65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya Kanunla bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl ve İlçe İdare Heyetlerinden alacakları belgelerle kanıtlayan kişilere idarece toplu ulaşım kartı verilir.”
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Buca Cezaevi arsasının yarısı yeşil alan olacak

12 Aralık 2025 Cuma

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İller Bankası’nın mülkiyetindeki eski Buca Cezaevi arazisi ile ilgili önemli gelişmeleri paylaştı.

Detaya Git

“Gururla, umutla ve kararlılıkla İzmir’in geleceğini inşa ediyoruz”

12 Aralık 2025 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerindeki toplam 3 milyar liralık altyapı yatırımlarının temeli törenle atıldı.

Detaya Git

İzmir Büyükşehir Belediyesi Korosu "Sonbahar Şarkıları"yla yüreklere dokundu

12 Aralık 2025 Cuma

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, "Sonbahar Şarkıları" konseriyle İzmirliler ile buluştu.

Detaya Git

Tugay: Hep beraber bir İzmir hikayesi yazacağız

12 Aralık 2025 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) ev sahipliği yaptığı “İzmir Fotoğrafhanesi-Görsel Hafızanın İnşası (1840-1922)” başlıklı sergiyi açtı.

Detaya Git