- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Sayın Bakan’ın ifadesinin aksine şehrimizin okullarında sular sürekli olarak akmaktadır. Eğitim-öğretim saatleri içinde bir kesinti uygulaması yapılmamaktadır.
Ayrıca kullandığı ‘sabun var, su yok’ cümlesinde bahsi geçen sabunun yanı sıra birçok hijyen malzemesi de geçen eğitim-öğretim yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara dağıtılmaktadır. Okullardaki temizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda çamaşır suyu, yüzey temizleyici, sıvı sabun ve tuvalet kağıdı ihtiyaçları belediyemizce karşılanmaktadır. Ayrıca belediyemiz ihtiyaç duyulan okullarımızın çevre düzenlemelerini yapmakta, binalarını onarıp, yenilemektedir.
Bununla birlikte Türkiye genelinde bir kuraklık ve su krizinin yaşandığı; DSİ Genel Müdürlüğü’nün 81 il valiliğine 10 Aralık 2025 tarihinde gönderdiği E-40894640-100-6628307 sayılı ‘81 İl Merkezi İçme suyu Temini Eylem Planı’ başlıklı yazısıyla tespit edilmiştir.
Yine aynı yazıda DSİ Genel Müdürlüğü’nün; ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi ve geliştirilmesinden sorumlu olduğu, 2025 yılında kuraklığın ciddi şekilde etkisini gösterdiği içme suyu kaynak potansiyellerinde önemli bir ölçüde azalmalar meydana geldiği belirtilmiştir.
DSİ Genel Müdürlüğü, 81 İl Merkezi İçme suyu Temini Eylem Planını yaşanan kuraklığa karşı şehirlerdeki uzun vadeli içme suyu temininin kesintisiz karşılanması amacıyla hazırlanması gerektiğini de özellikle vurgulamıştır.
Durum böyle iken, İzmir Büyükşehir Belediyesi elindeki tüm kaynakları en verimli şekilde kullanarak hatta bazı durumlarda farklı mühendislik uygulamaları ile kaynakları artırmak yoluyla İzmirlilere güvenilir içme suyu ulaştırmak konusunda elinden geleni yapmaktadır.
Şu ana kadar İzmir’de hiçbir okulumuzda, hastanemizde veya kamuya hizmet veren diğer kritik noktalarda da su kesintisi yapılmamıştır. Sadece kaynaklarımızı dengeli kullanmak adına gece 23.00-05.00 saatleri arasında kesinti yapılmaktadır. Bu saatler ise vatandaşlarımızın en az şekilde etkilenmesini sağlamak için özellikle belirlenmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gülşah Durbay gözyaşları eşliğinde toprağa verildi
15 Aralık 2025 PazartesiŞehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları eşliğinde Koldere Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı Gülşah Durbay son yolculuğuna uğurlanıyor
15 Aralık 2025 PazartesiTedavi gördüğü Manisa Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybeden, Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için belediye binası önünde tören düzenlendi.
Başkan Tugay Dünya Türk Dili Ailesi Günü’nü öğrencilerle birlikte kutladı
15 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü kapsamında, Türk dili konuşan ülkelerin öğrencileri ile piknikte buluştu.
İzmir’in çehresi su tasarruflu bitkilerle güzelleşiyor
15 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi peyzaj alanlarını estetik görünümlü ve az su tüketen bitkilerle yeniliyor.
