- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir yanında etkili olan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangınlara karşı adeta savaş veriyor. İtfaiyeciler, akşam saatlerinde Buca Kaynaklar bölgesinde başlayan ve Gaziemir Sarnıç, Menderes Kısıkköy'e kadar etkili olan orman yangınlarını kontrol altına almaya çalışıyor.
Köpük kulesi ile müdahale
Gün içinde Urla ve Ödemiş'teki yangın bölgelerine giderek, durumu yakından inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da Kısıkköy Mobilya Şehri karşısında süren yangın hakkında bilgi almak için akşamın ilerleyen saatlerinde bölgeye geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Mutaf ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yaşar Korkmaz'dan bilgi alan Başkan Tugay, yangının hem yerleşim yerlerini hem sanayi bölgesini etkilememesi için alınan tedbirleri inceledi.
Yangın olaylarında su ve köpük işleme amacıyla kullanılan köpük kulesi de yangın bölgesinde alevlere müdahale için kullanıldı. Bom yüksekliği 54 metreyi bulan köpük kulesi, çift monitörü ile dakikada 6 ton suyu, 60 metreye kadar ulaştırabiliyor.
Zabıta ekipleri de bölgede
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de ormanlık alanlarda yaptığı devriye esnasında Kaynaklar bölgesinde yangın çıktığını fark etti. İtfaiye, AFAD, jandarma gibi araçların rahatlıkla görev yapması için bölgede çalışan zabıta ekipleri kaynak atölyesinden çıkan kıvılcım sonucu yangına neden olduğu iddia edilen kişileri güvenlik güçlerine bildirdi.
Ekipler ayrıca Buca Yıldız Mahallesi sakinlerini, yangının boyutu hakkında bilgilendirdi. Yetkililer de tedbir amacıyla evlerin boşaltılmasını istedi. Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı da Kısıkköy'de 3 araç 6 personel ile yaralı hayvanların tedavisi için mobil klinik kurdu. 1 mobil klinik aracı da sahada çalışıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.
Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.
İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.
Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.
