- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, plaj ve su sporları konusunda kente daha fazla tesis kazandıracaklarını müjdeleyerek “Sporcularımız kazandıkça biz de başarının büyümesi için çalışacağız” dedi.
Safa Urlu-Selçuk Şekerci’nin Arturs Rinkevics-Ardis Bedritis ikilisiyle oynadığı müthiş finali izleyen, Erkek Milli Takımı’mıza şampiyonluk kupasını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turnuva sonrasında yaptığı açıklamada İzmir’i plaj sporlarında dünyanın en çekici merkezi yapmayı hedeflediklerini vurguladı. İzmir’e plaj ve su sporları konusunda daha fazla tesis kazandıracaklarını müjdeleyen Soyer, “Sporcularımız kazandıkça biz de başarının büyümesi için çalışacağız” dedi.
Erkek Milli Takımı’nın namağlup şampiyonluğa ulaşmasının çok önemli olduğunu da kaydeden Soyer, “BVA Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası’nın ardından gelen CEV Continental Cup şampiyonluğu, İzmir’in bir anlamda ne kadar uğurlu olduğunu da gösterdi. Ağır pandemi şartlarında 14 ülkeden 64 sporcuyu ve onlarca görevliyi konuk ederek güzel bir organizasyonu geride bıraktık. Tüm katılımcılara ve organizasyona emek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Pandemiye rağmen spor organizasyonları sürdü
İzmir’in pandemi döneminde önce Maratonİzmir’e, hemen ardından CEV Continental Cup’a ev sahipliği yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ise “Kentimiz adına gurur ve mutluluk verici iki büyük organizasyon yaptık. İzmir’i gençlik ve spor kenti yapma yolunda ilerliyoruz. Erkek Milli Takımımız’a, önce Hollanda’da, ardından da katılacağına emin olduğumuz Tokyo Olimpiyatları’nda başarılar dileriz” yorumu yaptı.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş da İzmir’in plaj voleybolunun uğurlu kenti olduğunun altını çizerek, “Çok güzel bir havada, çok güzel bir tesiste, çok güzel bir organizasyonu geride bıraktık. Şimdi artık bu şampiyonluğun devamını getireceğiz. Hedefimiz; Hollanda’da düzenlenecek finallerden de başarıyla ayrılarak Türk plaj voleybolu tarihinde olimpiyat vizesi alarak bir ilki gerçekleştirmek” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, plaj ve su sporlarında büyük bir dönüşümün başladığını ifade ederek, “Daha fazla şampiyona ve daha fazla etkinlikle İzmir’i plaj ve su sporları merkezi yapacağız. Ev sahibi olacağımız U20 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası da bu adımlardan biri” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ise tesislerin halka da açılacağına işaret ederek “Daha büyük organizasyonlara doğru koşar adım gidiyoruz” diye konuştu.
Şampiyon sporcularımızdan Selçuk Şekerci, “İzmir’e oynamak çok zevkli. Hep finale kalıyoruz ve hep kazanıyoruz. İzmir’de daha fazla turnuva olmasını arzu ediyoruz. Artık Tokyo Olimpiyatları için sadece bir adımımız kaldı onu da atıp bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi. Safa Urlu da “İzmir’in bize avantaj sağlayacağını biliyorduk” vurgusu yapıp, şunları söyledi: “Hedefimize şampiyon olarak ulaşmak mutluluk verici. Hollanda’da da bu başarıyı tekrarlamak ve Tokyo’ya gitmek istiyoruz.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İZKİTAP’ta bilim ve edebiyat buluşuyo
23 Nisan 2026 Perşembeİzmir’de düzenlenen İZKİTAP - 7. İzmir Kitap Fuarı, altıncı gününde bilim ve edebiyatı bir araya getirdi.
Marble İzmir’i, 50 bini aşkın kişi ziyaret etti
23 Nisan 2026 PerşembeDoğal taş sektörünün küresel buluşma noktası Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 4 bin 10’u yabancı ve 46 bin 973’ü yerli olmak üzere toplam 50 bin 983 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.
İzmir’den COP31’e güçlü mesaj
23 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek COP31 öncesinde gençlerin iklim politikalarına doğrudan katkı sunduğu öncü bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Kendi küçük, yeteneği büyük
23 Nisan 2026 PerşembeHenüz 5 yaşında olmasına rağmen kazandığı madalya ve kupalarla dikkat çeken jimnastikçi Ayla Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezlerinde yeteneğini geliştiren çocuklardan sadece biri.
