Kapat

Haberler

Kendi küçük, yeteneği büyük

Aa
23 Nisan 2026 Perşembe
 
Henüz 5 yaşında olmasına rağmen kazandığı madalya ve kupalarla dikkat çeken jimnastikçi Ayla Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezlerinde yeteneğini geliştiren çocuklardan sadece biri. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken, Ayla’nın hikâyesi çocukların doğru çalışma ve yönlendirmeyle potansiyellerini nasıl ortaya koyabildiğini gösterdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri, çocuklara oyunla öğrenmeyi bir arada sunan nitelikli eğitim ortamıyla dikkat çekiyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken, bu merkezlerde yetişen miniklerin başarı hikâyeleri de çocukların potansiyelinin doğru yönlendirmeyle nasıl ortaya çıktığını gözler önüne seriyor. Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde çocuklar; spor, sanat ve eğitsel etkinliklerle çok yönlü gelişim imkânı bulurken, yeteneklerini keşfederek geleceğe sağlam adımlarla hazırlanıyor. Bu çocuklardan biri olan 5 yaşındaki Ayla Yüksel, küçük yaşına rağmen jimnastikte önemli başarılara imza attı. Pek çok yarışmadan altın, gümüş ve bronz olmak üzere toplam sekiz madalya ve altı kupa kazanan Ayla, bir yandan yarışmalara hazırlanırken bir yandan da merkezdeki antrenmanlarını sürdürüyor. Jimnastiği çok sevdiğini dile getiren Ayla, “Madalyalarımın sayısını bilmiyorum ama altı tane kupam var. Burada antrenman yapıyorum” diyor. 
 
Yetenekler keşfediliyor
Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri Jimnastik Antrenörü Semih Sığırcı, merkezlerde yürütülen çalışmalarla çocukların kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinin geliştirildiğini belirterek, “Bu çalışmalar sonucunda çocuklara bazı testler uyguluyoruz. Spora yetenekli olan çocukları spor kulüplerine yönlendiriyoruz. Ayla da iki yıldır Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezimizdeki jimnastik çalışmalarına katılan çocuklarımızdan biri. Bu tip yetenekli öğrenciler belli bir süre sonra lisanslı, profesyonel sporculuk yolunda ilerliyor. Ayla’nın özel yarışmalarda birçok madalya ve kupası bulunuyor. Biz de temel jimnastik hareketleriyle onlara destek veriyoruz” dedi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de Dünya Kupası heyecanı meydanlara taştı

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak, Buca, Karşıyaka ve Bornova'da kurduğu dev ekranlarda bir araya gelen yurttaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını birlikte izledi. Sabahın erken saatlerine rağmen alanları dolduran İzmirliler, ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi.

Detaya Git

Seferihisar’ın iki büyük kavşağı yenilendi

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın iki önemli kavşağında kapsamlı bir dönüşüme imza attı. Turizm rotası üzerinde yer alan Karakoç ve Akarca kavşaklarındaki peyzaj çalışmalarıyla, alanlar estetik bir görünüme kavuşturuldu.

Detaya Git

İzmir, hayvan sağlığında çıtayı yükseltti

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kurduğu Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile sokak hayvanlarının ameliyat süreçlerindeki enfeksiyon riskini azaltıyor.

Detaya Git

İZSU’dan Yarımada derelerine güvenlik seferberliği

14 Haziran 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada’daki derelerin güvenliğini artırmak ve çevre düzenlemesi yapmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Detaya Git