- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kitap okuma alışkanlığı edinmelerini sağlamak ve farklı bakış açıları kazanmalarına yardımcı olmak için “Kitap Kulübü” oluşturdu. Kitap Kulübü’nün ilk etkinliğinde “Göğü Delen Adam” konuşuldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın "genç dostu kent" oluşturma hedefi kapsamında çalışmalarını sürdüren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü, gençlerin kapasitesini geliştirecek etkinliklere bir yenisini daha ekledi. 18-30 yaş arası İzmirlilerin katılabileceği "Kitap Kulübü" ile gençlerin dijital dünyanın hızına karşı denge kurmaları amaçlanıyor.
Gençlerin eleştirel düşünme, empati kurma ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirecek bir ortam sağlayacak Kitap Kulübü, farklı konulara ilişkin bilgi edinmeye, sağlıklı sosyal ilişkiler kurmaya ve toplumsal gelişmeye de katkı sunacak.
6 ay sürecek
Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası Genç İzmir Merkezi'nde düzenlenecek Kitap Kulübü’nün ilk buluşması yapıldı. İlk buluşmada Erich Schaumann tarafından, Samoa Adası'ndaki Tiavea Kabile Reisi Tuiavii'nin kabile üyelerine yapmayı planladığı konuşmanın yazıya aktarıldığı “Göğü Delen Adam” kitabı üzerine konuşuldu.
Her ayın son perşembe günü yapılacak Kitap Kulübü’nde farklı bir kitap ele alınacak. Katılımcılar, belirlenen ölçütler çerçevesinde oluşturulan listeden, interaktif bir seçim yaparak okuyacakları kitapları belirleyecek. Kitap kulübüne katılmak için sosyal medya hesapları ve www.gencizmir.com web sitesi ziyaret edilebilir.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Kubilay ve devrim şehitleri 95’inci kez anılacak
22 Aralık 2025 PazartesiTürkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah arkadaşları, katledilişlerinin 95’inci yıl dönümü olan 23 Aralık’ta (yarın) Menemen’de anılacak.
En uzun geceyi İzmirliler aydınlattı
22 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, yılın en uzun gecesi 21 Aralık’ta 6,5 kilometrelik koşu düzenledi. En Uzun Gece Koşusu’na katılan İzmirliler, vücutlarına sardıkları ışıklarla renkli görüntüler oluşturdu.
İzmir İtfaiyesi’ne “Geleceğe Nefes Özel Ödülü”
22 Aralık 2025 PazartesiBoğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Boğaziçi Çevre Ödülleri töreninde, “Geleceğe Nefes Özel Ödülü” doğaya duyarlı çalışmaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na verildi.
Patili Dostumuz Projesi engelli çocukların hayatına dokundu
22 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelli çocukların sosyal katılımını desteklemeyi ve insan-hayvan dostluğunu güçlendirmeyi amaçladığı “Patili Dostumuz: Kentsel Yaşamda Destekleyici Etkileşimler” projesi tamamlandı.
