Kapat

Haberler

Fashion Prime’da 2026 trendleri podyumda

Aa
23 Ekim 2025 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime – 8. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen profesyonel ziyaretçileri ağırlarken, 2026 yılı modasına yön verecek trendler de ilk kez görücüye çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen Fashion Prime- Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı sürüyor. Fuarın açılış günü, sektörel iş birliklerinin ve ikili görüşmelerin yanı sıra görsel bir şölene sahne oldu. Tamamı fuar katılımcısı firmaların kumaşlarıyla hazırlanan tasarımlar, açılış törenindeki defilenin yanı sıra üç özel defileyle modaya ilgi duyanların beğenisine sunuldu. Bazı elbiseler, defile öncesinde dikilmeden, doğrudan modellerin üzerinde iğnelenerek tamamlandı. Özel dantel ve kumaşların öne çıktığı koleksiyonlar, 2026 yılı modasından da güçlü ipuçları sundu.

Moda dünyasının beğenisine sunuldu
Organizasyonunu, tasarımcı Erkan Yılmaz’ın üstlendiği, toplam 16 firmanın yer aldığı ilk iki karma defilenin koreografisi Akif Örük tarafından hazırlandı. Ünlü manken Gizem Özdilli ile Rönesans Ajans mankenlerinin podyumda yer aldığı defilelerde, sektöre yön veren markaların kumaşlarından hazırlanan elbiseler beğeni topladı. 
Günün son defilesinde ise koreografiyi Serkan Duman ve Gökhan Duman gerçekleştirdi. Duman Ajans modellerinin yer aldığı bu defile, enerjik sunumuyla büyük ilgi gördü. Gün boyu süren defilelerde, firmaların 2026 koleksiyonlarından yüzlerce parça moda dünyasının beğenisine sunuldu.

Yenilikleri keşfettiler
Geçen yıl 38 ülkeden 7 bini aşkın profesyonelin ziyaret ettiği fuar, bu yıl da ilk gününde yoğun ilgiyle karşılandı. İzmir’in gelinlik, abiye ve damatlık üretiminde sahip olduğu köklü birikim, bu yıl fuarın öne çıkan teması oldu. Sektör profesyonelleri, yeni kumaşlardan özgün tasarım anlayışlarına kadar geniş bir yelpazede yenilikleri keşfetme fırsatı buldu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Hep beraber İzmir’e hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 173 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Detaya Git

İzmir’in Fransa şehirleriyle bağı güçleniyor

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve Fransa Kalkınma Ajansı Ülke Direktörü Xavier Muron’u konuk etti.

Detaya Git

Kiraz’da taşkınlara karşı 100 milyon liralık altyapı hamlesi

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz’da yaklaşık 100 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımı başlattı. Kiraz’ın merkezinde yaşanan su baskınlarını önleyecek proje ile yaklaşık 3 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilecek.

Detaya Git

Otizmli gençler barista olma yolunda

3 Nisan 2026 Cuma

İş bulmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Destekli İstihdam Ofisi’ne başvuran otizmli gençler, bir yandan da mesleki yeterliliklerini geliştirmek için Meslek Fabrikası’nın çeşitli kurslarına katılıyor. Barista kursuna başlayan gençler, kahve yapımını öğrenmek için iki haftalık eğitim alacak.

Detaya Git