Kapat

Haberler

Kiraz’da taşkınlara karşı 100 milyon liralık altyapı hamlesi

Aa
3 Nisan 2026 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz’da yaklaşık 100 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımı başlattı. Kiraz’ın merkezinde yaşanan su baskınlarını önleyecek proje ile yaklaşık 3 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinin etkisiyle artan ani ve yoğun yağışlara karşı kentin altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Kent merkezinde yürütülen büyük ölçekli yağmursuyu ayrıştırma projelerinin yanı sıra İzmir’in çevre ilçelerinde de yatırımlarını sürdüren İZSU, Kiraz ilçesinde önemli bir altyapı projesini hayata geçiriyor. Kiraz’da özellikle ani ve yoğun yağışlarda yaşanan su birikmesi ve taşkın sorununa kalıcı çözüm getirmeyi amaçlayan 100 milyon liralık proje ile ilçenin yağmursuyu altyapısı güçlendirilecek. Proje tamamlandığında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı, 378 metre sıra ızgara ve 300 adet tekli ızgara imalatı gerçekleştirilmiş olacak.
 
Yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrılıyor
Kiraz ilçe merkezinde uzun yıllardır yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birleşik sistem olarak çalışması, özellikle yoğun yağışlarda altyapının kapasitesini zorlayan önemli bir sorun haline gelmişti. İZSU tarafından hayata geçirilen yeni projeyle birlikte yağmursuyu ve kanalizasyon hatları ayrıştırılacak. Böylece hem yağışlı havalarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek hem de kanalizasyon hatlarının üzerindeki hidrolik yük azaltılarak sistem daha sağlıklı çalışacak. Projenin ilk etap çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi Sebahattin Ener Sokak’ta başlatıldı. Çalışmalar Akdeniz Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Hacı İbrahim Efendi Caddesi, Sabit Arlı Caddesi, Sağlık Caddesi’nde yaşanan taşkın ve su baskını sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyor.
 
Çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak
Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kiraz’da yağışlı havalarda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve daha güvenli bir altyapı oluşturulması amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Kültürpark’ta çiçek ve bal şöleni

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Balkon-Bahçe Bitkileri ve Bal Üreticileri Festivali, bando ve animasyon ekibinin gösterileri eşliğinde düzenlenen törenle açıldı. Çiçek ve bal üreticilerini İzmirlilerle buluşturan festival, yoğun ilgi gördü.

Detaya Git

Hak sahiplerinin ilk konutları yıl sonunda tamamlanacak

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap çalışmaları hızla sürüyor.

Detaya Git

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir Körfezi’ne taşınan atıkları iki koldan temizliyor.

Detaya Git

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için yarışacak

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de düzenlenecek Dakar 2026 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Sezon boyunca uluslararası organizasyonlarda önemli başarılara imza atan Yenihayat, olimpiyatlarda da madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git
←