Kapat

Haberler

Kiraz’da taşkınlara karşı 100 milyon liralık altyapı hamlesi

Aa
3 Nisan 2026 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz’da yaklaşık 100 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımı başlattı. Kiraz’ın merkezinde yaşanan su baskınlarını önleyecek proje ile yaklaşık 3 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinin etkisiyle artan ani ve yoğun yağışlara karşı kentin altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Kent merkezinde yürütülen büyük ölçekli yağmursuyu ayrıştırma projelerinin yanı sıra İzmir’in çevre ilçelerinde de yatırımlarını sürdüren İZSU, Kiraz ilçesinde önemli bir altyapı projesini hayata geçiriyor. Kiraz’da özellikle ani ve yoğun yağışlarda yaşanan su birikmesi ve taşkın sorununa kalıcı çözüm getirmeyi amaçlayan 100 milyon liralık proje ile ilçenin yağmursuyu altyapısı güçlendirilecek. Proje tamamlandığında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı, 378 metre sıra ızgara ve 300 adet tekli ızgara imalatı gerçekleştirilmiş olacak.
 
Yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrılıyor
Kiraz ilçe merkezinde uzun yıllardır yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birleşik sistem olarak çalışması, özellikle yoğun yağışlarda altyapının kapasitesini zorlayan önemli bir sorun haline gelmişti. İZSU tarafından hayata geçirilen yeni projeyle birlikte yağmursuyu ve kanalizasyon hatları ayrıştırılacak. Böylece hem yağışlı havalarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek hem de kanalizasyon hatlarının üzerindeki hidrolik yük azaltılarak sistem daha sağlıklı çalışacak. Projenin ilk etap çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi Sebahattin Ener Sokak’ta başlatıldı. Çalışmalar Akdeniz Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Hacı İbrahim Efendi Caddesi, Sabit Arlı Caddesi, Sağlık Caddesi’nde yaşanan taşkın ve su baskını sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyor.
 
Çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak
Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kiraz’da yağışlı havalarda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve daha güvenli bir altyapı oluşturulması amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.

Detaya Git

Güvenilir ve uygun fiyatlı İZMAR, İEF’nin ilgi odağı oldu

12 Eylül 2026 Cumartesi

95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) en yoğun noktalarından biri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış mağazası İZMAR standı oldu. Fuarı gezen ziyaretçiler güvenilir, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri almak için de İZMAR’ı tercih etti.

Detaya Git

İzmir’in çocuklarına beslenme desteği devam ediyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek ihtiyacının yoğun olduğu mahallelerdeki ilkokullarda sürdürdüğü beslenme paketi desteği, yeni eğitim öğretim döneminde de devam edecek.

Detaya Git

İzmir’in 125 yıllık simgesi “Asrı 25 Geçe”de

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir’in 125 yıllık hafızası bu kez kentin başka bir noktasında İzmirlileri selamlıyor.

Detaya Git