Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Mayıs

Büyükşehir’in “Kitap Kart” projesi ile gençlerin yüzü güldü

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında başlatılan “Kitap Kart” projesi gençlerin yüzünü güldürdü.  Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan bin öğrencinin kaynak kitap alabilmeleri için kitap kartlarına, toplam 125 bin lira yüklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gençler bu ülkenin geleceği. Biz her zaman onların yanındayız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası işbirliğiyle hayata geçirdiği “Kitap Kart” projesi kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin kaynak kitap alabilmeleri için kitap kartlarına, toplam 125 bin lira yüklendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gençler bu ülkenin geleceği, aydınlık yarınlarımızın garantisi. Biz her zaman onların yanındayız” dedi.

Tam kapanma nedeniyle kartlar evlere ulaştırıldı
Tarihi Havagazı Fabrikası ve Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’ndeki Gençİzmir birimlerinde çalışan gençler, İzmir’in en uzak ilçesi Beydağ’dan en güneydeki Selçuk’a kadar kentin 21 ilçesinden kitap kart başvurusu yapan gençlerin kartlarını, tam kapanma nedeniyle evlere kadar ulaştırarak bizzat teslim etti.
Öğrenciler soru bankası, konu anlatımlı test kitapları ya da yaprak testleri kitap kartları ile anlaşmalı kırtasiyelerden temin edebilecek.
Aynı zamanda gençler Havagazı ve Örnekköy Gençlik Yerleşkeleri ile Genç İzmir dijital platformundaki kurslar, atölyeler ve sosyal çalışmalardan da ücretsiz biçimden yararlanabiliyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber