- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sisteminde kullanacağı yeni vagonların tasarımı tamamlandı. TRICON firmasının CEO’su Thomas Koeing tarafından Başkan Aziz Kocaoğlu’na sunulan tasarımlarda ferahlık öne çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Bornova hatlarında sürdürdüğü metro yatırımlarında kullanılacak vagonlar için geçtiğimiz Ekim ayında Çinli CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co.Ltd. ile sözleşme imzalamasının ardından, vagonların tasarımları da tamamlandı. Vagonların tasarımı, Çinli CSR firmasının tasarım için anlaştığı Almanya’da faaliyet gösteren TRICON firması tarafından yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yeni trenlerin tasarımları, TRICON CEO’su Thomas Koeing tarafından sunuldu. Koeing, yeni vagonların tasarımlarını yaparken İzmir’in renklerini ve mimari geleneğinden esinlendiklerini, iç dizaynda ferahlık ve şeffaflık konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.
Sunumda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanı Işık Çelikoğlu ile İzmir Metro A.Ş. ve CSR firmasının üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.
Çin’de faaliyet gösteren CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co.Ltd. tarafından üretilecek vagonlar, mevcut ve yapımı devam eden Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Bornova uzatma hatlarında kullanılacak. Alınan 8 set, tamamı klimalı toplam 32 vagondan oluşuyor. Vagonların bedeli 33 milyon 677 bin 871 Euro olarak açıklandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yürütülen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin ilk tren dizisi de geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelmişti.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Basmane Çukuru’nda çözüm için yeni adım
17 Ocak 2026 CumartesiKamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak anılan ve çözümlenemeyen hukuki sorunlar nedeniyle yıllardır atıl durumda kalan araziyle ilgili önemli bir adım daha atıldı.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası iki büyük yeteneği buluşturdu
17 Ocak 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) iki büyük isim aynı sahnede İzmirlilerle buluştu. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nı (İZDSO) yöneten şef Christoph-Mathias Mueller ve keman virtüözü Bomsori Kim izleyenlerden tam not aldı.
İzmir Şehir Tiyatroları Sömestir Festivali başlıyor
17 Ocak 2026 Cumartesiİzmir Şehir Tiyatroları çocuklar ve gençleri, sömestir tatilinde tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşmaya davet ediyor. 21 Ocak–1 Şubat tarihlerinde yapılacak festival kapsamında Don Kişot–Çağdaş Bir Masal, Soytarılar Okulu ve Şehirler Yollar Hikâyeler adlı oyunlar sahnelenecek.
Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin yapımına başlandı
17 Ocak 2026 CumartesiMavişehir ile Anadolu Caddesi arasındaki ulaşımı 5 dakikaya indirecek Şemikler Taşıt Üst Geçidi projesinde zemin çalışmaları başladı.
