- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Narlıdere Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Abdal Musa lokma etkinliğine katıldı. Lokma duası okunan buluşmada Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Narlıdere Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Konak Belediyesi’nin eski Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediyesi’nin eski Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP'li meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.
“Bu mirasın devamı niteliğindeki insanlarız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, programa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Anadolu'nun erenler ve evliyalar diyarı olduğunu belirten Başkan Tugay, “Bizler de bu topraklarda atası ile kendi yaşamı ile bu mirasın devamı niteliğindeki insanlarız. Bu kültüre sahip çıkmak ve onu bizden sonraki nesillere doğru şekilde ulaştırmak için çabalaması gereken insanlarız. Bu nedenle burada Abdal Musa'yı andığınız için ben de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Tugay suyun önemine dikkat çekti
Abdal Musa'nın Uçan Su hikayesi ile bilindiğini anımsatan ve o hikayeyi anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: “Susuz kalmış insanlara, su yetiştiren bir eren olarak tanınır. İçinde yaşadığımız zaman suyun ne kadar önemli olduğunu anladığımız bir dönem. Türkiye için ve susuz kalmış, suya ihtiyaç duyan herkes için dua etmenizi istiyorum. İyilik iyidir. İyi şeyleri herkes için dilemek lazım. Bir süredir 'Kendi başınızın çaresine bakın. Kendinizi kurtarın. Dünya yansa yıkılsa çok da umursamayın' deniyor. Biz bunu önemsemedik. Öğretmen babamın bunda çok etkisi var. 'Oğlum bu dünyada tek başına yaşanmıyor. Başka insanların da iyi olması lazım. İyilik olacaksa hep beraber olacak. Sadece kendi başına iyi olman yetmez' diye yetiştirdiler bizi. 'Her şeye çare bulamazsınız, kendinizi kurtarın' dediler. Şimdi herkes yalnız başına mutlu olmaya çalışıyor. İnsanlar yaşamlarına kayıp insanlar olarak devam ediyor” dedi.
“Mücadele etmek gerekiyor”
Bu gidişe itirazının olduğunu söyleyen Tugay, “Bu olumsuzluklara yüksek sesle itiraz etmek ve bunlarla mücadele etmek gerekiyor. Özellikle sizlere çok iş düşüyor. Biz en yoksul zamanlarımızda bile paylaşmayı bildik. Öyle büyüdük. İnanıyoruz ki ülkemiz ve dünya da ancak dayanışma, birlik ve beraberlik sayesinde kurtulur. O nedenle iyilik istiyoruz. Hak, adalet istiyoruz. Herkesi de bu yola katkı sunmaya davet ediyoruz. Hepiniz iyi ki varsınız” diye konuştu.
Abdal Musa lokma etkinliğinde Başkan Tugay yemeğin piştiği kazanı da karıştırdı. Etkinlik duaların okunması ve lokmaların yenilmesi ile son buldu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
25. Mandalina Şenliği üreticinin yüzünü güldürdü
7 Aralık 2025 Pazarİzmir’in Seferihisar ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Mandalina Şenliği, hem üreticilerin hem de bölge halkının yoğun katılımına sahne oldu.
Büyükşehir’in sportif yetenek ölçümü İzmir’e yayılıyor
7 Aralık 2025 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz “Sportif Yetenek Ölçümü” uygulaması kentin tamamına yayılıyor. Ölçümler sadece Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nda gerçekleştirilmeyecek. Ekipler ilçelere de gidecek. İlk uygulama Torbalı’da yapıldı.
İzmir’in ibadethaneleri pırıl pırıl
7 Aralık 2025 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kent genelindeki camilerden cemevlerine, sinagoglardan kiliselere tüm ibadethaneleri köşe bucak pırıl pırıl bir görünüme kavuşturuyor. 13 yıldır kesintisiz hizmet veren ekipler, çalışmalarını titizlik, özveri ve sevgiyle yerine getiriyor.
Büyükşehir’den kış destek paketi ve nakdi yardım
7 Aralık 2025 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan ailelere battaniye, soba, yakacak, bot ve monttan oluşan kış destek paketlerini dağıtmaya başladı. 54 bin 280 haneye nakdi destek de sağlandı.
