- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe’de sahildeki trafik sıkıntısına son verecek dev yatırım projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin ilk etabı olan bir buçuk kilometrelik İstikbal Caddesi ile Seferihisar Caddesi arasındaki yolda son düzenlemelere geçildi. 24 buçuk metre genişliğinde geliş ve gidiş çift şerit olarak hizmet verecek yol kısa bir süre içinde trafiğe açılacak. Bulvarda iki metre genişliğinde bisiklet yolu ve yaya kaldırımları da yer alacak. Yol üzerinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde İZBETON ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından da caddenin peyzaj düzenlemeleri yapılıyor.
Toplam 4 bin 250 metrelik yol
Yalı ve Maltepe mahallerinden geçecek toplam 4 bin 250 metre uzunluğundaki yol, Mithatpaşa Caddesi’nin özellikle liman ve balık hali önünde oluşan yoğunluğuna son verecek. Projenin ikinci etabında çalışmaları sürdüren ekipler, ilk etabın ardından 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı’nı Maltepe Askeri Lisesi’ne kadar uzatacak.
Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşendi
Proje kapsamında İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, yeni açılan yolda Yalı ve Maltepe mahallelerinin altyapısını da yeniledi. Çalışmalar kapsamında bin 808 metrelik kanalizasyon hattı döşeyen İZSU ekipleri, yağmur suyu atık su ayrıştırması için de 3 bin 158 metrelik hat imalatını tamamladı.
87,3 milyonluk dev yatırım
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın 51 milyon 750 bin, İZSU Genel Müdürlüğü'nün 35 milyon 600 bin olmak üzere toplam 87 milyon 350 bin liralık dev yatırımıyla yürütülen altyapı çalışmaları 4 bin 342 metre yağmursuyu, 400 tekli ızgara ve bin 808 metre atık su şebeke hattını kapsıyor. Yağmur suları iki ayrı noktadan Bozukiçi Deresi’ne deşarj edilecek, bölgenin atık suları da toplanarak Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Proje tamamlandıktan sonra 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı ve çevre sokaklarında yağmur suyu ve atık su kaynaklı altyapı sorunları ortadan kalkacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.
Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.
İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.
Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.
