- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “spor kenti İzmir” vizyonu doğrultusunda 1-3 Temmuz tarihleri arasında İzmir Körfez Festivali’nin beşincisi düzenleniyor. İzmir Körfezi üç gün boyunca optimist, kano, eş tekne antrenman yarışları, yüzme etkinlikleri ile açık su yüzme yarışlarına sahne olmaya hazırlanıyor.
“İzmir’in Kalbi Körfez’de Atar” sloganıyla yapılacak İzmir Körfez Festivali İzmir Marina ve Konak Pier’deki su sporları etkinliklerinin yanı sıra Gündoğdu Meydanı’nda konser, atölye, yarış ve gösterilere sahne olacak. Festival kapsamında söyleşiler, film gösterimleri, sergi ve geziler de olacak. İzmirliler www.izmir.art üzerinden kaydolmak koşuluyla 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde ücretsiz Flamingo Yolu otobüs turuna da katılabilecek.
Karadan ve denizden kortej
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki İzmir Körfez Festivali, Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK), İZDENİZ, İZFAŞ, İZDOĞA ve Grand Plaza desteğiyle düzenleniyor.
Festival 1 Temmuz’da hem karada hem denizde Konak Pier önünden başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda sona erecek. Gündoğdu Meydanı’ndaki festival alanında aynı gün 20.30’da Patika Rebetiko grubu, 21.30’da ise Ozbi sahne alacak. Konserlerin yanı sıra uzman denizci personel tarafından gemici düğümü bağlama ve can yeleği giyme atölyeleri ile halat çekme yarışları da düzenlenecek. Ayrıca İzmirliler, Gündoğdu Meydanı’nda kurulacak stantlarda hem deniz ve denizcilikle ilgili ürünleri tanıma hem de deniz ürünlerinden oluşan lezzetleri satın alma imkanı bulacak.
Söyleşi de var sergi de
Festival kapsamında 1 Temmuz’da İzmir Sanat Merkezi’nde saat 16.30’da Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk moderatörlüğünde “Yatlarda İç Mekan Tasarımı” kitabı yazarı Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım ve su altı fotoğrafçısı, dalgıç Murat Kaptan’ın katılımıyla “Denize Dair Sohbetler” etkinliği yapılacak. 1 Temmuz’da Vasıf Çınar Meydanı’nda açılacak “İzmir Körfezi’nde Hayat Var” adlı su altı fotoğraf sergisi ise 1 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
İzmir Marina ve Konak Pier’de su sporları
2 Temmuz’da İzmir Marina’da 10.00-16.00 saatleri arasında optimist yarışları, yüzme havuzu etkinlikleri ve eş tekne antrenman yarışları, Konak Pier’de 10.00-16.00 saatleri arasında kano yarışları, IOM sınıfı radyo kontrollü tekne etkinliği ve Stand Up-Paddle yapılacak. 3 Temmuz’da İzmir Marina’da 10.00-15.00 saatleri arısında optimist yarışları, yüzme havuzu etkinlikleri ve eş tekne antrenman yarışları sürecek.
İzmir Marina ve Konak Pier yerleşkelerindeki su sporları etkinliklerinin yanı sıra 3 Temmuz Pazar günü 10.00-12.00 saatleri arasında Güzelbahçe’deki mavi bayraklı Siteler Plajı’nda açık su yüzme yarışı olacak.
Film gösterimleri ve mehtap turları
Kadifekale Yüzer Tesis üzerinde 1-2 Temmuz tarihlerinde iki gün süresince “deniz” temalı film gösterimleri yapılacak. 1 Temmuz’da saat 21.00’de Konak İskelesi önünde “Pi’nin Yaşamı”, 2 Temmuz’da Göztepe İskelesi önünde ise “Derinliklere Yolculuk” filmi gösterilecek. Aynı tarihlerde saat 21.00’de Üçkuyular İskelesi’nden Tarihi Bergama Vapuru ile mehtap turları düzenlenecek.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Buca Cezaevi arsasının yarısı yeşil alan olacak
12 Aralık 2025 CumaBasın mensuplarının sorularına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İller Bankası’nın mülkiyetindeki eski Buca Cezaevi arazisi ile ilgili önemli gelişmeleri paylaştı.
“Gururla, umutla ve kararlılıkla İzmir’in geleceğini inşa ediyoruz”
12 Aralık 2025 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerindeki toplam 3 milyar liralık altyapı yatırımlarının temeli törenle atıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Korosu "Sonbahar Şarkıları"yla yüreklere dokundu
12 Aralık 2025 CumaAhmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, "Sonbahar Şarkıları" konseriyle İzmirliler ile buluştu.
Tugay: Hep beraber bir İzmir hikayesi yazacağız
12 Aralık 2025 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) ev sahipliği yaptığı “İzmir Fotoğrafhanesi-Görsel Hafızanın İnşası (1840-1922)” başlıklı sergiyi açtı.
