Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Kasım

Hal esnafıyla buluştu

TÜMÜ PAYLAŞ

Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
Hal esnafıyla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde İzmir Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne giderek esnafın sorunlarını dinledi. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak’ın da eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu, Hal’in üst örtü ve elektrik tesisatını yenileyeceklerini müjdeledi. 

Güne Buca’daki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'ni ziyaret ederek başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, esnafla bir araya geldi. Ziyarette Başkan Kocaoğlu’na İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak da eşlik etti. Haldeki işyerlerini tek tek gezerek esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Kocaoğlu, İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantısına da katıldı. Burada esnafın taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Üst örtü ve tesisat yenilenecek
Başkan Aziz Kocaoğlu, mevcut kapalı alanlardaki saç çatıların soğuğu ve sıcağı geçirmeyen yapı malzemesi ile değiştirilmesi ve eskiyen elektrik tesisatının yenilenmesi çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını belirtti. İzmir'in giderek büyümesine karşın sebze meyve halinin 150 dönüme sıkıştığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, Tahtalı Barajı Havzası içinde kalması nedeniyle alanın genişletilmesinin önünde de bir takım engeller bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köklü çözümün 400-500 dönüm bir arazi bulunarak, halin oraya konuşlandırılması olduğunu ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, halin sorunlarının çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişten bugüne önemli çalışmalara imza attığını belirterek, Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

İzmir Sebze ve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin haldeki düzensiz yapılaşmadan kaynaklanan sorunları, hal esnafının önerilerini de dikkatte alarak büyük ölçüde ortadan kaldırdığını dile getirdi. Doğan, İzmir'e giren sebze ve meyvenin yüzde 30'unun halden geçtiğini belirterek, bunun dışında kalanların denetimi konusunda yetkili diğer kurumların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yeterli desteği vermediğini, bu durumun da haksız rekabete yol açtığını ifade etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber