Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

İzmir’in dijital turizm envanteri Visit İzmir!

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Visit İzmir, İzmir şehrine dair güncel bilgilerin yer aldığı dijital bir turizm platformudur. İzmir'in tanıtım yüzü olarak görev yapan Visit İzmir, şehri basit ve eğlenceli bir şekilde keşfetmeyi sağlamaktadır. Web sitesi ve uygulama, İzmir'deki yenilikler, görülecek yerler, konaklama ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır. Ayrıca, tüm bu noktalara nasıl ulaşabileceğinizi güncel haritalar üzerinden göstermektedir.

Koronavirüs sonrasındaki sürece yönelik olarak geliştirilen Visit İzmir, İzmir'i gezmek isteyenlerin, şehirdeki 2 bin 300'den fazla nokta hakkında bilgi edinmesine olanak tanımaktadır. Bu sayede, ziyaretçiler diledikleri yere diledikleri zaman erişebilmektedir.

Visit İzmir, İzmir'in turizmde dijitalleşme sürecinin ilk adımı olmuştur ve böylece İzmir, Türkiye'de dijital turizm altyapısını tamamlayan ilk şehir olma özelliği taşımaktadır. 2 bin 300’den fazla tarihi ve turistik noktaya dair bilgi, fotoğraf ve video içeren Visit İzmir, İzmir’in tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini keşfetmek isteyenlere rehberlik etmektedir. Konum bilgisi ile bu noktalara nasıl ulaşılabileceğini harita üzerinden göstermektedir. Bergamalı sepet ustasından, Çeşme’deki lüks otellere, İzmir’in 8 bin 500 yıl öncesine uzanan ilk yerleşim yeri Yeşilova Höyüğü’nden, müze ve sanat galerilerine ya da az bilinen doğa alanlarına ve bu alanlardaki canlılara kadar tüm noktalara dair detaylı bilgilere Visit İzmir üzerinden ulaşılmaktadır.

Yeni Özellikler Visit İzmir’de

*Visit Info modülü ile İzmir’de yer alan hastane, nöbetçi eczane, turizm bilgi büroları, ulaşım bilgileri ve konsolosluklar hakkında detaylı bilgilere ulaşılmaktadır.
*Rotalar modülü içerisinde yer alan ilgi alanlarına göre oluşturulmuş rotalar ile keşfedilmek istenilen konumlara kullanıcılar rahatlıkla ulaşabilir. Harita üzerinden yolculuk bilgileri aktarılırken, yakındakiler özelliği ile etraftaki konaklama ve diğer gezilecek yerler listelenmektedir. Ek olarak kullanıcılar, kendileri rota oluşturup Visit İzmir üzerinde yayınlayabileceklerdir.
*Günün Önerisi: İzmir’in güvenli bir turizm destinasyonu olma amacına hizmet eden Turuncu Çember sertifikasına sahip olan işletmeler başta olmak üzere, kullanıcıların bulunduğu konuma yakın olan tüm işletmeler öneri olarak gösterilmektedir. 
* İzmir'in İlçelerini Ziyaret Et!: Visit İzmir mobil uygulamasıyla, İzmir'in her ilçesinde bulunan keşfedilmeye hazır lokasyonları görmek artık çok daha kolay olacak. İzmir'in eşsiz turizm potansiyeli, şimdi ilçe belediyelerin katkılarıyla daha da zenginleşecek. Böylece, İzmir; tüm ilçeleriyle birlikte keşfedilebilecek.
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan uzman ekipler gastronomi, tarih ve kültür, somut olmayan kültürel miras, doğa ve kırsal gibi 11 farklı kategoride İzmir’in turistik cazibelerine dair yazılı ve görsel bilgileri dijital veri tabanına işlemiştir. Visit İzmir Mobil Uygulaması ve Yönetim Paneli devreye alınmıştır. Uygulama ve Yönetim paneli için geliştirmeler devam etmektedir.