Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Girişimcilik Merkezi İzmir Kapılarını Açtı

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜSİAD işbirliği ile hayata geçirilen, Yaşar Üniversitesi'nce desteklenen Girişimcilik Merkezi İzmir, kentimizin stratejik öncelikleri dikkate alınarak her yıl belirlenen tematik alanlarda bölgesel ve sektörel ihtiyaçların girişimci bakış açısı ile karşılanmasına yönelik çalışmalar yürüten bir kuluçka merkezi özelliği taşıyor.

Merkezin öncelikli amacı İzmir'in girişimcilik dönüşümüne yön verecek ve merkezde uygulanacak temel girişimcilik eğitimleri, iş geliştirme faaliyetleri, mentorluk hizmeti ve seminerler ile kentimizin girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlayarak, İzmir’in sosyo-ekonomik yapısının yenilikçi fikirlerle güçlenmesi, şehrimizde birlikte düşünme, çalışma ve üretme kültürünün gelişmesi ve tüm İzmirlilerin refah seviyesinin, girişimci İzmirlilerin projeleriyle artırılması hedefleniyor.
 
Program Hakkında

Girişimcilik Merkezi İzmir kentimizin stratejik öncelikleri dikkate alınarak her yıl belirlenen farklı tematik alanlarda uygulanan girişimcilik programıdır. Temaya yönelik girişimcilik fikri olan ve bu fikrini işe dönüştürmek isteyen 18-35 yaş arası tüm İzmirlilerin katılabileceği program ile girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmayı, yenilikçiliği teşvik etmeyi ve kentimizin sorun alanlarına ilişkin çözüm üretmeyi hedefliyoruz.
Program, sosyal ve ekonomik fayda üretmeyi merkezine alan; insana, topluma ve doğaya duyarlı ürün ve hizmet geliştiren girişimleri ofis olanağı, eğitim ve mentorluk gibi kaynaklarla bir araya getirmektedir.

Girişimcilerin kendilerini gerçekleştirebilme motivasyonu ile kentlerinde yenilikçi bir dönüşüm başlatmasını hedefleyen programın 2021 yılı teması tarım olarak belirlenmiştir. Tarım ve gıdanın önemi ve stratejik değerinin bir kez daha anlaşıldığı pandemi sürecinde, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu yenilikçi çözümler hayata geçirilecek.