Kapat

Haberler

Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü

Aa
7 Ekim 2024 Pazartesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve beraberindeki heyeti ağırladı. İzmir’in kardeş kenti Çernivtsi ile yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Cemil Tugay, “Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız” dedi.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve eşi Liudmyla Nedilska ile beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Başkan Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. 

Tugay: İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi
Kardeş şehirlerin birbirini tanımasını önemli bulduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir tarihsel olarak çok kültürlü bir şehir. Her zaman farklı kültürlerden insanlar burada yaşadı. Barış içinde, uyumla yaşamayı başardı. İzmir’in bu karakterini korumasını önemsiyoruz. İzmir’de yaşayan yabancı topluluklarla iletişim içinde olmaya önem veriyoruz. Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız. Kültür ve turizm en kolay iletişim kurma yolu. İki şehrin yatırımcılarını buluşturarak ticaret olanaklarını araştırabiliriz. Akıllı şehir teknolojileri ile ilgili arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyor. Bu alanda biraz daha öne çıkabiliriz. İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi. Birçok limanı var, bu bölge aynı zamanda tarım havzası. Ürün çeşitliliği fazla. Bu, iki şehir arasında bir fırsat olabilir” diye konuştu.   

Nedilskyi: Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük
Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, “Sizin liderliğinizle İzmir daha fazla gelişecek. İzmir’i çok seviyoruz. Geçen yıl İzmir ile Çernivtsi arasında kardeş şehir anlaşması imzaladık. Gerçekten dostluğumuza ivme kazandırdık, çok mutluyuz. Anlaşmadan sonra somut olan sonuçlar görüyoruz artık. Hem ekonomik hem kültürel projelerde iş birliğine hazırız. İzmir’de çok büyük bir topluluğumuz var. Sadece insanı ilişkileri değil, ekonomik ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük” dedi. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Otizm için tek yürek

1 Nisan 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark Tenis Spor Kulübü ve KEDİ Otizm Derneği iş birliğiyle, Kültürpark Tenis Spor Kulübü Korosu tarafından Otizme Farkındalık Konseri düzenlendi.

Detaya Git

“Körfez Dedektifleri” ile denizde eğlenceli öğrenme

1 Nisan 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denizcilik iştiraki İZDENİZ, Sıcakken Tiyatrosu iş birliğiyle çocuklara yönelik çevre temalı özel bir etkinlik düzenliyor. “Körfez Dedektifleri” adlı müzikli ve interaktif çocuk oyunu, nisan ayında tarihi Bergama Vapuru’nda minik izleyicilerle buluşacak.

Detaya Git

İzmir’in kütüphaneleri gençlere “iyi geldi”

1 Nisan 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarına yayılan kütüphaneleri her yaş grubundan ziyaretçiyle dolup taşıyor.

Detaya Git

Engelli gençler, iş hayatına hazırlanıyor

1 Nisan 2026 Çarşamba

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Destekli İstihdam Ofisi, engelli bireyleri İŞ-İN Programı ile iş hayatına hazırlıyor. İletişimden özgeçmiş hazırlamaya uzanan eğitimlerle desteklenen katılımcılar, çalışma yaşamına sağlam adımlarla giriyor.

Detaya Git