- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in gençlik odaklı kent vizyonu kapsamında Türkiye’deki ekonomik krizden en çok etkilenen kesimler arasında yer alan üniversite öğrencilerinin barınma sorunu için harekete geçti. Torbalı Tepeköy Mahallesi’nde belediye hizmet binası olarak projelendirilen fakat inşaatı tamamlanmayan yapı, yükseköğrenim kız öğrenci yurduna dönüştürülecek.
Üniversite öğrenimi için İzmir’e gelen kız öğrencilere hizmet verecek yapı, 285 kişi kapasiteli olacak. Binanın dönüşümünün tamamlanması için yapım ihalesine çıkılacak ve 2024 yılının ilk aylarında inşaata faaliyetine başlanacak.
“Barınma sorunu krize dönüşmüş durumda”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençler için çok kapsamlı bir çalışma programı yürüttüklerini belirterek “Eğitim desteğinden sıcak yemeğe, çamaşırhaneden nakliyeye kadar her konuda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Barınma sorunu artık bir krize dönüşmüş durumda. Bu konuda elimizden gelen ne varsa, daha da fazlasını yapmak için gayret ediyoruz” dedi.
Bornova’daki yurt projeleri sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’nın Evka 3 ve Evka 4 bölgelerinde de öğrenci yurdu projelerini sürdürüyor. Evka 3’te 822 öğrenci kapasiteli yurt kompleksi için çalışmalar devam ediyor. Proje için yeniden yapım ihalesine çıkılacak. Tesiste öğrencilere sosyal aktivite imkanı sağlanması amacıyla konferans salonu, yemekhane, kafeterya, spor salonu, sanat atölyeleri, kütüphane, otopark gibi farklı fonksiyonlar bir arada tasarlanacak.
Evka 4’de planlanan kız öğrenci yurdunun projeleri tamamlandı, yakın bir zamanda yapımına başlanacak. Yurtta 170 öğrencinin barınma ihtiyacı karşılanacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Buca'nın iki yeni taziye evinde sona yaklaşıldı
31 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca'da yapımı sürdürdüğü iki yeni taziye evinde yüzde 75 seviyesine ulaşıldı. Adatepe ve Çamlıpınar mahallelerinde inşa edilen tesislerin, eylül ayı sonuna kadar hizmete açılması planlanıyor.
Smyrna’dan bugüne akan 2 bin yıllık su
31 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir’in tarihi kent merkezinde yer alan Smyrna Agorası, geçmişin izlerini günümüze taşıyor. Roma döneminde kentin aşağı mahallelerine su taşımak için oluşturulan antik kanal, 2 bin yıl sonra hala akmaya devam ediyor.
Erişilebilir alan, kapsayıcı kütüphane
31 Ağustos 2026 PazartesiGörme engelli ve kör yurttaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hasan Âli Yücel Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan erişilebilir alanla Braille yazıcı ve kitaplar, erişilebilir bilgisayar ve yardımcı teknolojilerden yararlanarak bağımsız şekilde ders çalışabiliyor, araştırma yapabiliyor ve sosyalleşebil
Nâzım Hikmet’in yaşamına çok katmanlı bir yolculuk
31 Ağustos 2026 Pazartesi95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kültür ve sanat dolu etkinlik programının merkezinde, Nâzım Hikmet’in Türkiye’de bugüne kadar açılmış en kapsamlı sergilerinden biri olan ROMANTİKA / Bir Ömrün Seyrüseferi Sergisi yer alacak.