- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarını ilçe ilçe hayata geçirmeyi sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve başladığı iki yılı aşkın sürede, İzmirlilerin yaşamını kolaylaştıracak çok sayıda proje kente kazandırılırken, Buca’da da vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda iki taziye evinin yapımına başlandı. Adatepe Mahallesi’ndeki Neşet Ertaş Parkı yanında ve Çamlıpınar Mahallesi 254 Sokak üzerinde hizmet verecek taziye evlerinin çelik konstrüksiyon çalışmaları tamamlanarak kaplamalarına geçildi. Yüzde 75 seviyesine ulaşan taziye evlerinin eylül ayı sonuna kadar hizmete açılması hedefleniyor.
Yaz kış güvenle hizmet verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşların acılarını paylaşabilecekleri ve başsağlığı ziyaretlerini daha rahat koşullarda kabul edebilecekleri taziye evlerini ilçelere kazandırmaya devam ediyor. Özellikle yaz ve kış aylarında yaşanan iklim koşullarına karşı vatandaşlara güvenli ve konforlu bir ortam sunan yapılarda taziye alanı, mutfak, tuvalet, abdesthane ve temizlik odası gibi bölümler yer alıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir’de kasım ayı doğayla iç içe geçecek
30 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var!” programı, kasım ayında da doğaseverleri bir araya getirecek.
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
30 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl dönümünde öğrencileri afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Üç pilot okulda 500 deprem hazırlık seti ve eğitici kitap dağıtılırken, öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
İzmir, depreme bilimsel verilerle hazırlanıyor
30 Ekim 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020 depreminin ardından kentin deprem riskini azaltmak için zemin araştırmalarından yapı envanterine, Deprem Master Planı’ndan hasar tahmin sistemine kadar kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Yaklaşık 120 bin yapının envanteri çıkarılırken afet eğitimleri ve tatbikat
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
30 Ekim 2026 Cuma2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin hafızasında enkazdan kurtarılan canların sevinci, kayıpların acısı ve yaşadıkları zorlu anlar tazeliğini koruyor.
