Kapat

Haberler

Tarih Buluşmaları’nın konuğu Prof. Dr. Cengiz Şişman olacak

Aa
1 Temmuz 2025 Salı
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlenen Tarih Buluşmaları’nın konuğu 3 Temmuz’da “İzmir Yahudileri ve Sabatay Sevi Olayı” konu başlığı ile İslam coğrafyasında yaşayan Yahudiler, İslam imparatorlukları ve Orta Doğu tarihi çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Cengiz Şişman olacak.
 
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) “Tarih Buluşmaları”, “İzmir Yahudileri ve Sabatay Sevi Olayı” oturumuyla devam ediyor. Houston-Clear Lake Üniversitesi’nde tarih profesörü olan Cengiz Şişman’ın katılımıyla gerçekleşecek söyleşi, 3 Temmuz 2025 Perşembe günü 18.00-19.30 saatleri arasında, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Konferans Salonunda düzenlenecek.
 
Dünya çapında tanınan akademisyen
Yüksek lisansını İslam ve Yahudilik tarihi çalışmalarıyla Temple Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Cengiz Şişman’ın, Harvard Üniversitesi’nde Orta Doğu tarihi alanında bir yüksek lisans derecesi daha ve aynı üniversiteden tarih doktorası bulunuyor. İslam coğrafyasında yaşayan Yahudiler, İslam imparatorlukları ve Orta Doğu tarihi alanındaki çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Cengiz Şişman söyleşide; İzmir kent tarihi ve kültüründe önemli yere sahip olan İzmir Yahudileri hakkında detaylı bilgi sunacak ve İzmir’de doğan Sabatay Sevi’nin Mesihlik iddiasında bulunmasıyla gelişen olayları anlatacak. 
 
Tarih Buluşmaları devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü’nün, merkezi İstanbul’da bulunan Tarih Vakfı ile birlikte gerçekleştirmekte olduğu “Tarih Buluşmaları” kapsamında akademisyenler; siyasetten kültüre, sanattan toplumsal olaylara birçok farklı alanda düzenlenen tarih söyleşileriyle, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde İzmirlilerle buluşmaya devam edecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.

Detaya Git

İzmir’de konut krizine neşter

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.

Detaya Git

Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı

4 Nisan 2026 Cumartesi

14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.

Detaya Git

İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide

4 Nisan 2026 Cumartesi

“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Detaya Git