Kapat

Haberler

Sahipsiz hayvanlara kötü muamele son bulsun

Aa
4 Ekim 2025 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde öğrencileri ağırladı. Etkinlikte genç nesillere hayvan sevgisi aşılanırken can dostların tedavisi, bakımı ve onlarla iletişim kurmanın yolları öğretildi. Öğrenciler de sahipsiz hayvanlara yönelik kötü muamelelerden çok etkilendiklerini belirterek bu durumun  sona ermesi çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bornova’da bulunan Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde öğrencileri ağırladı. Veteriner hekimler, konuklarına hayvanlara yönelik sağlık muayenesinin nasıl yapıldığını gösterirken  hayvan sahiplenmek için gerekli şartları ve can dostlarla iletişim kurmanın yollarını anlattı. Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Gökhan Özdemir, öğrencileri bakımevlerine getirerek farkındalığını arttırmak istediklerini belirtti.

“Bakamayacağımız hiçbir hayvanı almamamız lazım”
İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışan veteriner hekimlerin, hayvan bakıcılarının bakımevlerinde gereken özeni gösterdiklerini aktaran Özdemir, “Sahiplendiğiniz hayvanların bakımlarını özenle yapmalısınız. En önemli durum bilinçli hayvan sevgisi ve bilinçli hayvan sahibi olmak. Sokağa terk edilen hayvan sayısında artış var. Bakamayacağımız hiçbir hayvanı almamamız lazım” dedi. Özdemir,  “Dünya artık ‘Tek Sağlık’ konsepti çerçevesinde birleşiyor. Tek sağlık çerçevesi, dünya sağlığının korunması için hayvan, çevre ve insan sağlığının birlikte yürütülmesi gerektiğini ifade ediyor” ifadelerini kullandı.

Şiddetin son bulmasını istediler 
Öğrenciler ise özellikle sahipsiz hayvanlara yönelik şiddetin çok arttığını ve bunun artık son bulması gerektiğini söyledi. Hayvanları çok sevdiğini, kendisinin de bir kedisi olduğunu ifade eden Irmak Yeşilçavdar, “Hayvanlar insanların parçası gibi. Sahipsiz hayvanlara yönelik kötü muameleler karşısında çok üzülüyorum. Çok yanlış bunlar. Bu duruma son verilmesini istiyorum” dedi. 
Ömer İncioğlu da hayvanları çok sevdiğini ancak evinde herhangi bir hayvanın olmadığını, annesini ikna etmesi halinde kedi sahiplenmek istediğini söyledi. 
Melisa Keskin ise hayvanları çok sevdiği için bu etkinlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı. Keskin, “Balık besliyordum ama öldü. Buradan bir hayvan sahiplenmek isterim. Sokak hayvanlarının yaşadığı şeyler karşısında üzülüyorum. Çünkü yaşadıkları olumsuz durumları hak etmiyorlar. O nedenle barınaklar onlar için kurtuldukları bir yuva” diye konuştu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay şeflerle lezzet turuna çıktı

26 Nisan 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kültürpark’ta düzenlenen MasterChef Şeflerin Rotası İzmir ekinliğini ziyaret etti.

Detaya Git

İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor

26 Nisan 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle Kültürpark’ta düzenlenen İZKİTAP - 7. İzmir Kitap Fuarı, hafta sonunda da bahar havası eşliğinde adeta festival atmosferinde geçti.

Detaya Git

Engeller kalktı, sağlık ayağa geldi

26 Nisan 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağır ve kör kadınları KETEM’le buluşturdu. Mamografi ve HPV taramaları için refakatli, erişilebilir hizmet devreye girdi; hedef en az 400 kadına ulaşmak.

Detaya Git

Bilim insanlarından “havza bazlı çözüm” çağrısı

26 Nisan 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Sağlıklı Körfez” hedefiyle düzenlediği Uluslararası İzmir Körfez Konferansı’nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirge, Körfez’in çok katmanlı bir ekolojik krizle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

Detaya Git