- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşayan parklarından Güzelbahçe Yelki’deki Olivelo’da safari turları başlıyor. Turlar, rehberler eşliğinde ve sessiz elektrikli araçlarla düzenlenecek. İlk tur yarın (21 Temmuz) düzenleniyor.
Olivelo Yaşayan Parkı safari turlarına katılan misafirler alandaki bitki ve hayvan türleri, alanın fiziki özellikleri, ekosistemi gibi birçok konuda bilgi edinebilecek, ayrıca alanda bulunan birçok yapıyı ziyaret edebilecek.
Tura uzman rehberler eşlik edecek
Belediye şirketlerinden İzDoğa’nın işlettiği Olivelo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatlerinden olan 35 Yaşayan Park projesi kapsamında geçtiğimiz sene açılmıştı.
Akdeniz ekosisteminin çok iyi korunmuş örneklerinden biri olan Olivelo Yaşayan Park’ta 21 Temmuz’da başlayacak safari turları, uzmanlar eşliğinde ve 5 kişilik akülü safari araçlarıyla düzenlenecek. Tur toplam 2,5 kilometrelik bir parkurdan oluşuyor ve 40 ila 100 metre arasında yükseklikte gerçekleştiriliyor.
Kuşlardan bitkilere
Katılımcılar alanda İzmir’in zeytin, delice, meşe, çitlembik gibi doğal bitkilerini ve maki bitki topluluğuna dair birçok unsuru görebilecek. Ziyaretçiler, Olivelo’da bulunan alakarga, karatavuk, ispinoz gibi birçok ötücü veya şahin, doğan gibi yırtıcı kuşları da tur ile gözlemleyebilecek.
Yaklaşık 1 saat sürecek safari turuna katılanlar kadim üretim havzaları, alanın coğrafi özelliklerinin yanı sıra Olivelo’nun içindeki birçok yapıyı da gezme imkânı bulacak.
Taş Kütüphanesi ve Spiral Meydan
Tur ile doğaseverler ziyaretçi merkezinde Olivelo’ya ait birçok bilgi edinebilecek. Taş Kütüphanesi’nde İzmir genelindeki geleneksel taş mimarisi örneklerini inceleme imkânı bulabilecek olan doğaseverler, etkinlik ve buluşma alanı olarak düzenlenen Spiral Meydan’ı da görebilecek.
Olivelo Yaşayan Park’taki safari turlarına izdogaturizm.com sitesinden 50 TL karşılığında bilet alınabiliyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Romanlar için yeni dönem: İzmir’de güçlü iş birliği
3 Nisan 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Roman Yurttaş Meclisi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Başkan Dr. Cemil Tugay, Roman yurttaşların karar alma süreçlerine katılımlarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.
Başkan Tugay: Hep beraber İzmir’e hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz
3 Nisan 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 173 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.
İzmir’in Fransa şehirleriyle bağı güçleniyor
3 Nisan 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve Fransa Kalkınma Ajansı Ülke Direktörü Xavier Muron’u konuk etti.
Kiraz’da taşkınlara karşı 100 milyon liralık altyapı hamlesi
3 Nisan 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz’da yaklaşık 100 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımı başlattı. Kiraz’ın merkezinde yaşanan su baskınlarını önleyecek proje ile yaklaşık 3 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilecek.
