Kapat

Haberler

Narlıdere Metrosu için 30 milyon euro finansman

Aa
3 Şubat 2023 Cuma
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı projesinde kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında 30 milyon euro tutarında Yetkilendirme Mektubu imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alınan bu finansmanla Narlıdere Metrosu’nun 30 Ağustos 2023’te tamamlanacağını söyledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Altyapı Direktörü Sue Barrett, Fahrettin Altay Narlıdere İstihkam Okulu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi’nde kullanma üzere 30 milyon euroluk yetkilendirme mektubunu imzaladı. Egemenlik Evi toplantı salonundaki imza törenine EBRD Altyapı Direktörü Sue Barrett, çevrim içi olarak katıldı. Çok heyecanlı olduklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, projenin Ağustos ayı sonunda tamamlanacağını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Soyer, “Ülkedeki ekonomik gelişmelerden dolayı zorluklar yaşanıyor. Bu zorlu süreçte gösterdiğiniz anlayış ve verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Projeyi tamamlama fırsatı bulduk. Bu finansmanla birlikte Narlıdere Metrosu 30 Ağustos 2023’te tamamlanacak” dedi. 
 
Başkan Soyer’e işbirliği teşekkürü
EBRD Altyapı Direktörü Sue Barrett ise “İzmir’e gelip beraber yaptığımız bu muhteşem projeyi görmek istiyoruz. İzmir harika bir şehir. Bu proje hayata geçeceği için biz de heyecanlıyız. İşbirliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yetki mektubu imzalandı.
 
2 yıl anapara geri ödemesiz dönem dâhil toplam 10 yıl vadeli
Başkan Soyer göreve geldiğinden bugüne kadar Narlıdere Metro Projesi kapsamında Hazine garantisi olmaksızın toplam 186,3 milyon euro tutarında dış finansman sağlandı. EBRD ile imzalanan 30 milyon euro tutarındaki Yetkilendirme Mektubu ile tamamlanacak proje, 2 yıl anapara geri ödemesiz dönem dahil toplam 10 yıl vadeli olacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Birlik ve emekle başaracağız

22 Şubat 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar programı ramazanın dördüncü gününde Tire’de gerçekleştirildi.

Detaya Git

​Tugay: Türkiye'ye umut olacağız

22 Şubat 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Halk TV’de Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar programına konuk oldu.

Detaya Git

Selçuk’ta mağarada 9 saatlik kurtarma seferberliği

22 Şubat 2026 Pazar

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Sütini Mağarası’nda düzenlenen eğitim etkinliği sırasında yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek yaralanan 26 yaşındaki üniversite öğrencisi, 9 saat süren zorlu çalışmanın ardından kurtarıldı.

Detaya Git

Garajlar dijitalleşiyor

22 Şubat 2026 Pazar

ESHOT Genel Müdürlüğü, Garaj Yönetim Sistemi ile otobüs parklanmasını dijital altyapıya taşıdı. Gaziemir Beyazevler’de kurulan yeni garajda ilk kez hayata geçirilen uygulama sayesinde araç yerleşimi sistemli hale getirilirken, operasyonel verimlilik ve zaman tasarrufu hedefleniyor.

Detaya Git