- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Manda Çayı kıyısında yapımı tamamlanan Lucien Arkas Parkı’nı törenle hizmete açtı. Arkas Holding’in katkılarıyla Mistral Kuleleri ve Ege Perla arasında kalan kısımdaki 8 bin 900 metrekare büyüklüğündeki alanda kurulan parka
2022 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin oy birliğiyle Arkas’ın isminin verilmesi kararlaştırılmıştı. Parkın açılışına Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ile eşi Merve Arkas da katıldı.
“İyi ki varsınız”
Programda konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bu memlekette herkes işini yapsa bu memleket çok daha başka bir yerde olur diye düşünüyorum. Mesela iş insanları vergisini veriyorsa ‘tamam ben vazifemi yaptım’ diyor. Ama bazı iş insanları var ki o şehre kendini borçlu hissetmeye devam ediyor. Ben bu şehir için daha fazla ne yapabilirim diye kafa yoruyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Lucien Arkas. Gerçekten siz kendinizi bu şehre borçlu hissediyorsunuz. Müzeler yapıyorsunuz, park yapıyorsunuz. İyi ki varsınız. Bütün iş insanlarının sizin vicdanınızı, yüce gönüllülüğünüzü taşımasını diliyorum. O yüzden çok teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da, “Bu yeşil ortamı sayenizde yapabiliyoruz. Bu ortamı yaratmak büyük mutluluk veriyor. Burada binaların arasında açık havada hem bu kadar sanat eseri görüp hem de bu güzel bahçe, bu ağaçlar arasında vakit geçirmek umarım gelen gören herkese keyif verir” diye konuştu. Daha sonra Lucien Arkas ve eşi Merve Arkas Başkan Tunç Soyer ile birlikte parkı gezdi.
Peyzajında biyoçeşitlilik desteklendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile yapımı tamamlanan parkın bitkisel tasarımında kuraklığa dayanıklı, yoğun bakım gerektirmeyen, yerel ve kentin doğasına adapte olmuş bitki türleri tercih edilerek sürdürülebilirliğe katkı sağlandı.
Parkta sosyal etkileşim ve entegrasyonun sağlanması, havanın temizlenmesi, gürültünün filtrelenmesi ve gölgeli mekanlar oluşturarak iklim konforunun tesis edilmesi amaçlanırken, biyoçeşitliliğin desteklenmesi hedeflendi.
Parkta sanat eserleri ile zenginleştirilmiş bir rekreasyon alanı İzmirlilerin hizmetine sunuldu. Arkas Koleksiyonu’ndan Türk heykeltıraş sanatçıları Varol Topaç, Selçuk Yılmaz, İlker Yardımcı, Ozan Ünal ve Malik Bulut ile Marino Di Prospera ve Agnesa Petrova’nın yedi heykeli yer alıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.
İzmir’de konut krizine neşter
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.
Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı
4 Nisan 2026 Cumartesi14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.
İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide
4 Nisan 2026 Cumartesi“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.
